E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar teknoloji hisseleri ile yükseldi---

Gelişen piyasalar teknoloji hisseleri ile yükseldi

Gelişen piyasalar teknoloji hisseleri ile yükseldi
02 Kasım 2015 - 11:34 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, teknoloji hisselerinin öncülüğünde değer kazanırken, TL yükseldi

Gelişen piyasa hisse senetleri, teknoloji ve tüketici şirketilerinin öncülüğünde  yükselişini ikinci güne taşıdı. Türk lirası ise AK Parti'nin tekrar tek başına iktidara gelmesine yetecek kadar oy olması ile sert yükseldi.

Samsung Electronics Co. Seul'deki işlemerde yükselişini 10'ncu güne taşıdı ve teknoloji hisselerinin 3 ayın en yüksek seviyesine çıkmasına yardımcı oldu. Bank of Chine Ltd, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde imalat sektöründeki daralmayı gösteren verinin açıklanmasının ardından, Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini aşağı çekti. China Longyuan Power Group Corp, kamu hizmeti şirketlerindeki düşüşe öncülük etti. Çin Yuanı Amerikan doları karşısında yüzde 0.3 zayıflarken, Türk lirası yüze 4 değer kazandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati ile 13.25'te yüzde 0.1'den daha az değer kazandı.Yatırımcılar bu hafta Amerika'da açıklanacak istihdam verisini bekleyecekler.

PT Sinarmas Asset Managemet'tan Jeffrosenrg Tan, '' Çin imalat verisindeki zayıflık, büyümeyi canlandırmak için daha sert teşvik beklentilerini artırıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)