E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar petrolle düşüşe geçti---

Gelişen piyasalar petrolle düşüşe geçti

Gelişen piyasalar petrolle düşüşe geçti
01 Aralık 2014 - 09:53 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, düşen petrol fiyatları ve Çin'den gelen PMI göstergesinin düşmesiyle gerilemeye başladı

Gelişen piyasa hisseleri, gerileyen petrol fiyatlarının enerji hisselerini aşağı çekmesi ve Çin’in imalat sanayi göstergesinin zayıflaması ile 6 haftanın en büyük düşüşünü göstermeye hazırlanıyor. Malezya ringiti, 1998’den bu yana en büyük iki günlük kaybı kaydetti.

Cnooc Ltd. Hong Kong’da 5 yılın en düşüğüne gerilerken, SapuraKencana Petroleum Bhd. yüzde 14 değer kaybederek Malezya hisselerinin Ocak 2013’ten bu yana en büyük düşüşü kaydetmesine öncülük etti. Tayvan hisseleri yüzde 0.8 geriledi. Ringit dolar karşısında yüzde 1.6 zayıflarken, Güney Kore vonu yüzde 0.5 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 1.1 gerileyerek Hong Kong saati ile 14:08’de 993.50 puan oldu. Endeks 16 Ekim’den bu en sert düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor. Batı Teksas türü ham petrol (WTI), Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) üretimi sabit tutma kararının ABD kaya petrolü üretimini yavaşlatması öncesinde fiyatların daha da düşmesi gerektiği spekülasyonları ile varil başına 65 doların altına indi. Çin in imalat sanayi göstergesi, kapanan fabrikaların ekonomideki gerilemeyi derinleştirmesi ile geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.9 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4.6 artış gösterirken, 15.5 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)