E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar kur etkisiyle yükseliyor---

Gelişen piyasalar kur etkisiyle yükseliyor

Gelişen piyasalar kur etkisiyle yükseliyor
09 Ekim 2014 - 16:52 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, ABD ve Çin'in ekonomileri desteklemeyi sürdüreceği söylentileri ile, yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin ve ABD’nin ekonomik büyümeyi desteklemek için para politikalarını koruyacağı spekülasyonları ile 2 haftaya yakın bir sürenin en büyük kazancını sağlamaya hazırlanıyor. BIST 100'deki hisseler de yükseliyor.

Hong Kong’ta işlem gören Çin hisseleri Great Wall Motor Co. öncülüğünde değer kazandı. BIST 100 5 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından yüzde 2.7 kazanç ile küresel düzeyde en yüksek yükselişi sağladı. Hisse senetleri Rusya'da yüzde 0.6, Hindistan'da yüzde 1.5 yükseldi. Macar forinti en az yüzde 0.3 değer kazandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.2 yükselerek Londra saati ile 13:59'da 1,011.14 puana geldi. Çin Başbakanı Li Keqiang dün hükümetin ekonomiyi desteklemek amacıyla “hedefli önlemler” alacağını söyledi. Fed son toplantısının tutanakları dün yayımlandı. Tutanakta küresel ekonomik yavaşlama ve güçlenen doların ABD ekonomik büyümesine risk oluşturduğu belirtildi ve bu durum faiz oranlarının bir süre daha düşük kalacağı iddialarını destekledi.

FPT Securities JSC araştırma müdürü Giang Trung Kien, “ABD faizleri düşük seviyelerde tutulacak ve böylece büyüme ve yatırımcı güveni desteklenecek. Çin için konuşursak, büyümenin devam edeceğinden emin olmalılar” dedi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 0.9 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 10.9 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 0.9 artış gösterirken, 14.6 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)