E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar korkulu hale mi getiriliyor?---

Gelişen piyasalar korkulu hale mi getiriliyor?

Gelişen piyasalar korkulu hale mi getiriliyor?
06 Ocak 2014 - 15:19 borsagundem.com

Barclays analistleri gelişen piyasalara yönelik olan risklerin abartılı olduğuna dikkat çekti

Barclays analistleri Christian Keller ve Koon Chow, yatırımcıların gelişen piyasa risklerini abarttıklarını düşünüyor.

Analistler müşterilerine gönderdikleri notta, "Başta 204´ün ilk yarısında olmak üzere gelişen piyasalar için riskler yatırımcıların düşündüğünden aha olumlu olabilir." diye yazdı.

Barclays analistleri yatırımcıların Hindistan ve Brezilya gibi bazı ülkelerde yerel para cinsi tahvillerde cazip getiri bulabileceğini belirttiler. Analistler gelişen piyasa hisselerinin gelişmiş piyasalara kıyasla ciddi ucuz olduğunu, Kasım sonu itibariyle 12 aylık F/K çarpanının gelişen piyasa hisseleri için 10.36, gelişmiş Piyasa hisseleri için 14.58 olduğunu kaydetti.

Analistler gelişmiş piyasalara temkinli yaklaşılması gerektiğinin altını çizerek, daha esnek ekonomileri ve dibi görmüş olabilecek daha ucuz varlıkları tavsiye etti.

JP Morgan da gelişen piyasa ülkelerinin ihraç ettiği dolar cinsi tahvillerin bu yıl yüzde 4-5 getiri sağlayabileceğini, gelişen piyasa şirket tahvillerinin de yüzde 2-3 getiri sağlayacağını tahmin ediyor. JP kısa-orta vadeli şirket tahvilleri ile yüksek getirili şirket tahvillerini tercih ediyor. Ülke tahvilleri arasındaki tercihleri Macaristan, Endonezya.

Analistler gelişen piyasa par birimler içinse daha tedirgin çünkü güçlü ABD ekonomisi daha yüksek faiz ve güçlü dolar anlamına gelebilir. Deutsche Bank gelişen piyasa para birimlerinde spot getirinin sadece yüzde 2 civarında olmasını bekliyor

Döviz piyasasındaki karmaşa doğru tercih yapılmasını daha da önemli hale getirdi. Barclays büyüme görünümünün güçlü olduğu yerlerin para birimlerini öneriyor ve Meksika Pezosu ile Polonya Zlotisi’ni favori gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dlbyz06 Ocak 2014 21:20

    21 ocak ta borsadan ucalim mi abii şirketler 20 ocakta dolar borçlarını sıfırlayınca 21 patttııır mi abiii