E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar kazançta sıkıntılı---

Gelişen piyasalar kazançta sıkıntılı

Gelişen piyasalar kazançta sıkıntılı
03 Temmuz 2013 - 07:36 borsagundem.com

Fed’in başlattığı satış dalgasının ardından gelişen piyasa borsalarından elde edilen kazancın bu yılın en ucuz seviyesine gerilediği ifade edildi

Citibank’ın son raporunda ABD Merkez Bankası Fed’in tahvil satın alma programını sonlandıracağını açıklamasının ardından başlayan satış dalgasının, gelişen piyasa borsalarından geri dönüşü en düşük seviyeye çektiği ifade edildi.
MSCI Gelişen Borsalar Endeksi şu anda yüzde 10 ekside ve böyle bir düşüş en son Kasım 2012’de görüldü.
Ancak bankanın raporunda geri dönüşün en düşük seviyelere indiği borsalardan çıkmak yerine beklenilmesi gerektiği ifade edildi.
Banka analistleri, “Gelişen piyasa borsalarında böyle bir düşüşün yaşanmasını beklemiyorduk. Elbette gelişen ülkelerin kendi sorunları var ama borsaların  değersizleşmesinde başka bir etken olduğu ortada” dedi.

FED ETKİSİ
Gelişen piyasaların borsaları, son dönemde Fed’in tahvil programını sonlandıracağı yönündeki açıklamasının başlattığı satış dalgasından en çok etkilenenlerin başında geliyor.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Mayıs başından bu yana yüzde 11’in üzerinde değer kaybetti.
Citi, daha önceki süreçlere bakıldığında, şu anda yılın en değersiz halini alan borsalarda yatırım yapmanın daha sonra güçlü geri dönüşler getirdiğini söyledi.
Citibank Asya – Pasifik borsa stratejisti Markus Rosgen, gelişen ülkelerin büyümesi daha önceki süreçlerin gerisinde kalsa da temelde diğer ülkelere göre büyüme daha hızlı ve geri dönüş alma olasılığı pek çok gelişmiş ülke piyasasına göre daha yüksek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)