E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar kaybını azaltıyor---

Gelişen piyasalar kaybını azaltıyor

Gelişen piyasalar kaybını azaltıyor
30 Ekim 2015 - 10:31 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri haftalık kaybını azaltarak 5 gün içinde ilk kez yükseldi

Samsung Electronics hisse geri alım planını açıklamasının ardından 2009'dan beri en uzun ralliye doğru ilerledi. China Mengniu Dairy Hong Kong'ta yüzde 4.8 yükselirken  Lotte Chemical Corp. yüzde 14, PetroChina ise düşük kar açıklamasıyla yüzde 1.1 değer yitirdi. Malezya para pirimi ringit ise üçüncü haftalık kaybına ilerledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong'ta 1:42 itibariyle yüzde 0.3 yükselerek 848.35 puan oldu ve 4 günlük düşüşü sonlandırdı. Endeks bu hafta Fed'in Aralık için faiz artış sinyalli vermesiyle yüzde 2.3 düştü. Fed'in faiz oranlarını uzun süre daha sıfıra yakın tutacağına dair spekülasyonla endeks bu ay yüzde 9.7 ralli yaptı. 

Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0.6 arttı ve Mayıs'tan beri ilk aylık kazancına hazırlandı. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi ise yüzde 0.3 yükseldi. 

Singapur'daki Project Asia Research'te yönetici olan Attila Vajda, " Fed'den olası faiz artışına dair sinyal gelince yatırımcılar temkinli duruşa geçti. Piyasaların önünü net olarak görebilmesi için faiz artışını bekleyip görmek gerekecek" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)