E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar geriliyor---

Gelişen piyasalar geriliyor

Gelişen piyasalar geriliyor
12 Ağustos 2015 - 16:27 borsagundem.com

Gelişen piyasalar ayı piyasasını genişleterek 2011 yılından bu yana en düşük seviyesine geriliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin’in devalüasyonun ardından gelişen ülkelerin rekabeti arttırmak için para birimlerinin değeri düşüreceğine yönelik tahminlerin çoğalması ile değer kaybetti.

Yatırımcıların riskli varlıklardan çıkışı Endonezya’dan Güney Afrika ve Dubai’ye kadar olan piyasaları en az yüzde 1.6 düşüşe geçirdi.  Dolar Malezya ringgiti karşısında 1998 yılından bu yana ilk kez 4’ün üstüne çıktı. Euro Bölgesi’ndeki teşvik adımlarının ışığında güvenli liman sayılan Doğu Avrupa para birimleri diğer piyasalara göre daha iyi bir ilerleme kaydetti.

Rusya, Brezilya ve Güney Afrika gibi ülkelerin Çin ile ithalat rekabetinin azalmasının yanı sıra, yuanın ikinci gün de değer kaybetmesi Asya ülkelerinin yavaşlayan ihracatı arttırmaya yönelik girişimlerinin yolunu açıyor. Çin Merkez Bankası dün itibariyle referans kurunu yüzde 1.9 ile rekor hızda düşürmesinden sonra bugün yüzde 1.6’lık bir düşüş daha gerçekleştirmesinin ardından Vietnam, ihracatı teşvik etmek amacıyla dongun günlük işlem bandını genişletti.

NN Investment Partners’dan Nathan Griffiths, “Çin hem tüketici hem de üretici olarak dünya ticaretindeki en önemli ülke. Beklenti devalüasyonda yüzde 3.5’in  son nokta olmadığı yönünde”  şeklinde konuştu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Eylül ayından bu yana kaydettiği kayıplarını yüzde 21’e çıkardı. Endeks bugün yüzde 1.4 düşerek Londra saati ile 11:26’da 865.81 puana geldi. En çok işlem gören 20 gelişen ülke para biriminin gösterge endeksi dün yüzde 0.7 düşmesinin ardından 0.2’lik bir düşüş daha yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)