E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar geriliyor---

Gelişen piyasalar geriliyor

Gelişen piyasalar geriliyor
05 Ocak 2015 - 10:49 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkabileceği endişesinin riskli varlıklara talebi azaltması ile düşüşü 3. güne taşıyor

Gelişen piyasa hisseleri, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkabileceği endişesinin riskli varlıklara talebi azaltması ile düşüşü 3. güne taşırken, para birimleri değer kaybediyor.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Taype’de yüzde 1.1 gerileyerek gelişmekte olan ülke endeksindeki en büyük düşüşü gösterdi. PT Astra International, Endonezya hisselerinde 6 günden bu yana ilk düşüşün görülmesine öncülük etti.  Rupiah dolar karşısında yüzde 1 zayıfladı. Malezya’nın hisse senedi endeksi yüzde 0.7 gerilerken, ringit 5 yılın düşüğüne indi. Tayvan doları ABD doları karşısında, 2010’dan bu yana ilk kez 32 doların ötesine zayıfladı. Çin hisseleri, yılın ilk işlem gününde 5 yılın zirvesine ulaştı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek Hong Kong saati ile 13:56’da 949.54 puana geldi. Yunanistan’da bu ay gerçekleştirilecek seçimler ülkenin Euro Bölgesi üyeliğinin kaderini belirleyebilir. Der Spiegel dergisi Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in Yunanistan’ın çıkışını kabul etmeye hazır olduğunu belirtti. Euro Mart 2006’dan bu yana en zayıf seviyeye geriledi.

PT Sinarmas Asset Management fon yöneticilerinden Jeffrosenberg Tan, “Yunanistan’daki durum, bazı yatırımcıların gelişen piyasa varlıklarını terk etme görüşlerini pekiştiriyor ve ABD ekonomisindeki toparlanmaya yönelik iddialarını artırmalarını sağlıyor” dedi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl başından bu yana yüzde 0.6 geriledi ve 12 aylık tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 0.6 düşerken, 15.4 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)