E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Gelişen piyasalar geriliyor---

​Gelişen piyasalar geriliyor

​Gelişen piyasalar geriliyor
25 Ağustos 2014 - 18:22 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, şirket karlarının birçoğunun tahminlerin altında kalması ile geriliyor

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Samsung Electronics Co.’nun teknoloji hisselerindeki düşüşü hızlandırması ile enerji hisselerindeki yükselişi gölgeleyerek geriliyor. Hindistanlı metal üreticileri, ülkedeki yüksek mahkemenin kararının ardından geriliyor.

Samsung Electronics Co., Mirae Asset Securities Co.’nun üçüncü çeyrek karının düşebileceğini açıklamasının ardından Seul’da bir yılın en düşük seviyesine geriledi. Hindalco Industries Ltd. Mumbai'da yüzde 10 gerilerken, Tata Steel Ltd., Hindistan yüksek mahkemesinin 1993!ten bu yana yapılan kömür tahsislerininin yasadışı olduğuna karar vermesinin ardından, 5 ayın en sert düşüşünü yaşadı. Micex Endeksi yarın Ukrayna ve Rus liderlerinin bir araya gelmesinden önce Moskova'da yüzde 0.5 yükseldi. Ruble değer kaybederken, Avrupa'daki diğer para birimleri yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1 düşüşle Londra saati ile 13:57’de 1,082.04 puana seviyesine geldi. Bloomberg'in derlediği veriler, bugüne kadar kar açıklayan 503 şirketin yüzde 52'sinin tahminlerinin altında kaldığını gösterdi. Fed Başkanı Janet Yellen işgücü piyasasındaki durgunluğun devam ettiğini ancak yine de faiz artışını beklentilerden önce gerçekleşebileceğini ifade etti.

Singapur’da bulunan Standard Chartered Bank kıdemli yatırım stratejistlerinden Manpreet Singh Gill, “Kar büyümelerinin, mevcut akımdan dolayı düştüğünü önermek için elimizde yeterince kanıt yok. Piyasaları yukarı itecek tetikleyici bir güç bulunuyor” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)