E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar geriliyor---

Gelişen piyasalar geriliyor

Gelişen piyasalar geriliyor
30 Eylül 2013 - 19:31 borsagundem.com

Gelişen ülke piyasaları, ABD piyasasındaki borç tavanı sorunu nedeniyle düşüş yaşıyor

Gelişen ülke piyasaları, Vale SA'nın emtia hisselerindeki düşüşlere öncülük etmesi ve ABD hükümetinin kısmi kapanma ihtimali öncesinde geriledi. Endonezya rupisi 2008'den bu yana en büyük çeyrek dönemlik düşüşü kaydetti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1 gerileyerek New York saati ile 10:54'te 989.87 puan oldu ve bu çeyrek dönemdeki kazancını yüzde 5.3'e kıstı. Vale SA'nın düşüşü ile Brezilya Ibovespa endeksi Mart'tan bu yana en uzun kayıp sürecine doğru ilerliyor. Rusya'da ise OAO RusHydro düşüşleri hızlandırdı. Filipinler'den Endonezya ve Tayvana, gösterge endeksler yüzde 2.4'ün üzerinde kayıplar yaşadı. Endonezya rupisi ise ise para birimlerinin bu çeyrekteki düşüşlerine öncülük etti.
Çin imalat sanayii endeksinin analist beklentilerinden daha az yükselmesi sonrasında, gelişen piyasalar endeksinde emtia hisseleri yüzde 1 düşerken, 24 emtiayı içeren S&P GSCI değerli metaller endeksi yedi haftanın en düşüğüne geriledi. ABD hükümeti bu geceyarısına kadar anlaşma sağlanamaması durumunda, son 17 yılda ilk defa kısmi kapanma ile karşı karşıya.
Bugünkü düşüşün ardından MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Eylül ayı kazancını yüzde 6.5'e azalttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)