E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar geriledi---

Gelişen piyasalar geriledi

Gelişen piyasalar geriledi
24 Ekim 2013 - 22:04 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri şirket bilançolarının durgunlaşacağı endişeleriyle düşüşü ikinci güne taşıdı

Gelişen piyasa hisseleri şirket bilançolarının durgunlaşacağı endişeleriyle, kamu ve tüketici ürünü şirketlerinin öncülüğünde düşüşü ikinci güne taşıdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi New York saati ile 12:24'te yüzde 0.3 kayıpla 1,030.36 puana geriledi. Brezilyalı kozmetik ürünü üreticisi Natura Cosmeticos SA, bilançosunun beklentilerin altında kalmasıyla sekiz haftanın en düşüğüne gerilerken, OAO Pharmstandard satışlarının gerilemei ile Moskova'da değer kaybetti. Hindistan'da S&P BSE Sensex, Kasım 2010'dan bu yana en yüksek kapanış seviyesine ulaşmasını sağlayan kazançları sildi. Şanghay Composite Endeksi ise politika yapıcıların ekonomideki ilerleme ile finansal sistemde para akışını azaltmaları ile düşüş yaşadı.

Gelişen ülkeleler gösterge endeksinde çeyrek dönemlik bilançosunu açıklayan 76 şirketin yarısından çoğu analist beklentilerini tutturamadı. Çin'in gösterge para piyasası oranı, merkez bankasının piyasaya fon eklemekten kaçınmasıyla Temmuz'dan bu yana en büyük artışını kaydederken, ülkede PMI verisi de imalatın bu ay beklenenden daha fazla güçlendiğini gösterdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde işlem gören 10 sektör grubunun sekizi düşüş yaşadı. Endeks bu yıl içerisinde yüzde 2.4 düşüş yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)