E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar Fed'le değer kaybetti---

Gelişen piyasalar Fed'le değer kaybetti

Gelişen piyasalar Fed'le değer kaybetti
23 Kasım 2015 - 11:15 borsagundem.com

Gelişen piyasa para birimleri merkez bankalarına ilişkin beklentilerin etkisi ile değer kaybediyor

Gelişen para birimleri, farklılaşan para politikalarının dünyanın en büyük ekonomisinde dolara olan talebi arttırması nedeniyle, son bir haftada ilk kez düşüş gösterdi. Gelişen ülkelerdeki hisselerin çoğu cuma günü Amerikan hisselerindeki yükselişi izleyerek değerlendi.

Bloomberg'in gelişen 20 parayı içeren endeksi, emtia fiyatlarındaki düşüşün derinleşmesi sonucu Güney Afrika randında görülen kayıpların öncülüğünde, Hong Kong saati ile 13:23'te yüzde 0.2 düştü.

 Bir ayı aşkın sürenin en hızlı haftalık kazancını gerçekleştiren MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde, düşen beş hisse karşılığı yaklaşık altı hisse değer kazandı. Aracı kurum Guotai Junan International Holdings Ltd, başşkan ve CEO'nun birbirleriyle kontakt kuramadığını açıklamasının ardından sert düşüş yaşadı. Güney Kore hisseleri iki haftanın en yüksek seviyesine ulaşırken, Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi üç gün içinde ilk kez düşüş gösterdi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, enlasyonun artması için mümkün olan herşeyin en kısa zamanda yapılacağını açıklaması ile, gelecek hafta yaşanacak toplantıda para politikasının gevşetileceği spekülasyonunu güçlendirdi. San Fransisco Fed Başkanı John Williams, haftasonu yaptığı açıklamda, gelecek ay faiz artırımı için güçlü bir durum olduğunu söyledi. Dolar, euro  karşısında  7 ayın en yüksek seviyesini gördü ve Asya'nın en çok işlem gören biri hariç 11 para biriminin tümü karşısında değer kazandı.

Hong Kong'da Bank of East Asia 'dan Kanix Lai, "Gelişen piyasalar, Fed'in Aralık toplantısında faiz artırımına gideceğininin neredeyse kesinleşmesi ile birlikte baskı altında," dedi ve "Dolar güçlenmeye devam ederken, Çin'in temel ekonomik göstergeleri iyileşme işaretleri göstermiyor" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Gelişen Piayasalar Endeksi'ndeki 10 sanayi grubundan altısı, tüketici ve finans gruplarının öncülüğümde düşerken, sağlık-bakım şirketleri değer kazandı.

Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi, Guotai Junan hisselerinin yüzde 11 ile üç ayın en hızlı değer kaybını yaşaması ile birlikte, yüzde 0.5 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)