E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar fazla mı sattı?---

Gelişen piyasalar fazla mı sattı?

Gelişen piyasalar fazla mı sattı?
27 Ağustos 2013 - 09:47 borsagundem.com

Mark Mobius, gelişmekte olan piyasalar için uzun dönemli görüşlerini değiştirmediklerini söyledi

Franklin Templeton'un Gelişmekte olan piyasalar gurubu başkanı Mark Mobius, kendi blogunda yayımladığı yazıda, son bir kaç aydır gelişmekte olan piyasalarda hakim olan kötümser havaya değindi.
Kısa dönemli volatilitenin hakim olduğu dönemlerin yeni olmadığını kaydeden Mobius, gelişmekte olan piyasalar için uzun dönemli görüşlerini değiştirmediklerini söyledi.
Piyasada son dönemde hakim olan düşüşün fazla abartıldığını bildiren Mobius, hareketleri rasyonel olmayan yatırımcı paniği olarak açıkladı.
Piyasadaki geri çekilmenin portföyler için yeni arayışlar adına uygun bir zaman olduğunu kaydeden Mobius, gelişmekte olan piyasaların hisse senetlerinin cazip seviyelerde olduğunu belirtti.
İLGİ ÇEKİCİ ÜÇ ÖZELLİK
Gelişmekte olan piyasaların üç ilgi çekici özelliği olduğunu kaydeden Mobius, gelişmekte olan piyasaların büyüme oranlarının gelişen piyasaların üzerinde olduğunu belirtti. 2013 yılında gelişmekte olan piyasaların gelişen piyasalardan beş kat daha hızlı büyümesinin beklendiğine dikkat çeken Mobius, IMF'nin gelişmekte olan piyasalar için ortalama yüzde 5 beklentisine karşılık, gelişen piyasalar için beklentisinin yüzde 1,2 olduğunu dile getirdi.
Öte yandan gelişenlerin aksine gelişmekte olan piyasaların mali ve parasal canlandırma için hala alanı olduğuna değinen Mobius, diğer dikkat çekici faktörün gelişmektekte olan toplam borçlarının ülke GSYH'na çok daha düşük oranda olduğunu söyledi.
ESKİ HİKAYEYE GERİ DÖNÜLECEK
Mobius, piyasalarda tüm korku ve endişenin kaynağı olan FED'in tahvil alımlarının azaltmasının, faiz oranlarında sıkılaştırmanın yakın dönemde olacağı ve ya da para arzının bir anda kuruyacağı anlamına gelmediğini savundu.
Gelişmekte olan piyasaların sabırlı yatırımcılar için iyi imkanlar sunmaya devam edeceğini görüşünde olduğunu kaydeden Mobius, her zaman riskler ve beklenmeyen şokların olacağını fakat eski hikayeye geri dönüleceği inancında olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)