E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
05 Temmuz 2013 - 11:34 borsagundem.com

Gelişen piyasalar endeksi 2. gününde de artış kaydetti

Çinli bankalar ve ihracatçıların, Avrupa'daki politika yapıcıların borçlanma maliyetlerini düşük tutacağına dair iyimserlikle primlenmesi üzerine gelişen piyasalar endeksi 2. gününde de kazanç sağladı.
Industrial&Commercial Bank of China Ltd., para piyasası oranlarının düşmesi ve Temasek Holdings Pte'nin ülke bankalarının daha fazla hisselerini satın alabileceğini söylemesi sonrasında 1 haftanın en büyük sıçramasını yaptı. Satışlarının yüzde 25'ini Avrupa'da gerçekleştiren Kia Motors Corp. yüzde 2 primlendi. Hotai Motor Co., Tayvan'daki satışların artacağı spekülasyonuyla 1 ayın zirvesine tırmandı. Samsung Electronics Co., şirketin kazançlarının tahminlerin altında kalmasının ardından yüzde 3.8 değer kaybetti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kazançla 926.20 puana çıkarak, bu haftaki yüzde 1.5 oranındaki kaybını azalttı. Endeks 21 Haziran'da sonlanan haftadan bu yana en kötü performansını kaydetti. Çin'de para piyasası oranı, merkez bankasının nakit darlığını gevşetmek için bazı bankalara fon enjekte edeceği spekülasyonuyla 2. haftasında da düştü. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi dün uzun bir süre daha faizleri rekor düşük seviyede tutacağını söyledi.
PT Sinarmas Asset Management'ın portföy yöneticisi Jeffrosenberg Tan, piyasanın Avrupa Merkez Bankası'nın açıklaması ve Çin'deki nakit darlığının gevşemesiyle soluklandığını söyledi.
Hang Seng China Enterprises Endeksi, dünyanın en büyük bankası ICBC'nin yüzde 2.8 değerlenmesiyle yüzde 2.4 yükselerek 26 Haziran'dan bu yana en büyük kazanına işaret etti. China Construction Bank Corp. yüzde 1.7 primlendi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 kazançla Mayıs'tan bu yana ilk kez bir haftayı artıda tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)