E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
13 Ocak 2014 - 15:37 borsagundem.com

Endonezya hisselerinin ralli yapmasıyla gelişen piyasalar endeksi 1 haftanın zirvesine ulaştı

ABD'nin tahvil alımlarını azaltımını hızlandıracağı endişelerinin gevşemesi ve Endonezya hisselerinin, ülkenin demir madeni yasasını hafifletmesinin ardından değerlenmesiyle gelişen piyasalar endeksi yükseldi. Türk lirası ise düştü.

PT Bank Rakyat Indonesia, Endonezya rupisinin, dolar karşısında yüzde 0.9 güçlenmesiyle Jakarta Bileşik Endeksi'ndeki yüzde 3.2'lik kazanca öncülük etti. OAO GMK Norilsk Nickel, nikel fiyatının yükselmesiyle yüzde 3.6 arttı. Bu sene MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ne katılacak olan Dubai ve Abu Dhabi hisseleri 5 yılın zirvesine ralli yaptı. Hindistan rupisi dolar karşısında yüzde 0.5 güçlenirken, lira ve Güney Afrika randı en az yüzde 0.3 düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 kazançla 977.93 puana çıkarak, 6 Ocak'tan beri en yüksek seviyesini gördü. Endonezya, dün devreye giren demir madeni ihracatı yasağını, 60 şirketin ülke içinde işlem yapmasına izin vererek gevşetti. ABD'de 10 Ocak'ta açıklanan tarımdışı istihdam verisi, Aralık'ta 74,000 eklemeyle, Ocak 2011'den bu yana en düşük istihdam büyümesini kaydederek, işgücü piyasasının gücüne mola verildiğine işaret etti.

"Beklenenden zayıf gelen istihdam verisi piyasalara ve para birimlerine yardım etti," diyen Londra merkezli F&C Asset Management'ın yetkilisi Mark Perrin, "Bu piyasalar geçen senenin ikinci yarısında bayağı zayıflardı, o yüzden onların diğerlerini yakalaması mümkün," diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)