E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi yönünü aşağı çevirdi---

Gelişen piyasalar endeksi yönünü aşağı çevirdi

Gelişen piyasalar endeksi yönünü aşağı çevirdi
24 Eylül 2013 - 12:08 borsagundem.com

Çin'in emlak vergilerini genişletebileceği endişesiyle gelişen piyasalar endeksi düşüş kaydetti

Dünyanın en büyük 2. ekonomisinin emlak vergilerini genişletebileceği ve bankalar arasındaki rekabeti teşvik edeceğine ilişkin endişelerin etkisiyle gelişen piyasalar endeksi, Çinli bankalalrın öncülüğünde geriledi.
China Resources Land Ltd. ve China Citic Bank Corp. yüzde 2'nin üzerinde düşüş kaydetti. Jiangxi Copper Co., bakır fiyatlarının gerilemesiyle 2 haftanın en sert düşüşünü kaydetti. largan Precision Co., iPhone son modelinin ilk haftassonunda rekor satış yapmasının ardından Apple Inc.'in tedarikçileri arasındaki kazançları devam ettirerek Taipei'de 2 haftanın en yükseğine tırmandı. Endonezya rupisi, dolar karşısında yüzde 0.7 zayıflarken, Güney Kore wonu yüzde 0.2 değerlendi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,012.92 puana geriledi ve yüzde 7.7 ile Mart 2012'den bu yana en dik yükselişe işaret eden bu çeyrekteki kazançlarını azalttı. China Securities Journal, hükümetin pilot emlak vergisi uygulamalarını genişletebileceğini söylerken, 21st Century Business Herald da Çinli yetkililerin Mart'tan önce yeni bir özel sektör bankasına onay verebileceklerini yazdı. ABD'nin teşvikleri azaltacağı endişelerinin gevşemesi ve son verilerin Çin ekonomisindeki büyümenin hız kazandığına işaret etmesiyle gelişen piyasalar endeksi ralli yaptı.
Gelişen piyasaların düşük seviyelerinden ciddi oranda sıçramalarının ardından şu anda konsolidasyon görüldüğünü söyleyen Philequity Management Inc.'in yatırım yöneticilerinden Jerome Gonzalez, Fed'in alımları erteleme kararının, hâlen likidite olduğu anlamına geldiğini dile getirdi. Gonzalez, "Çin balonu önlüyor ve bu da uzun vadede pozitif olmalı" diyerek, şu anki sürecin geçici bir konsolidasyon olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)