E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi Summers ile uçtu---

Gelişen piyasalar endeksi Summers ile uçtu

Gelişen piyasalar endeksi Summers ile uçtu
16 Eylül 2013 - 13:06 borsagundem.com

Summers'ın Fed başkan adaylığından çekilmesinin ardından gelişen piyasalar endeksi 15 haftanın zirvesine tırmandı

Gelişen piyasalar endeksi 15 haftanın zirvesinde  ABD eski Hazine bakanı Lawrence Summers'ın Fed başkanlığından adaylığını çekmesi üzerine gelişen piyasalar endeksi 15 haftanın zirvesine çıktı. Hint rupisi 1 ayın zirvesine tırmandı.
Korean Airline Co., 2 şirkete ayrılmasından sonraki ilk işlem gününde 22 ayın en büyük sıçramasını yaptı. Great Wall Motor Co. ve Brilliance China Automotive Holdings, Ağustos ayı otomobil satış rakamları sonrasında rekor düzeye çıktı. Tayland'ın SET Endeksi, Siam Commercial Bank'in 7 haftanın zirvesine ralli yapmasıyla gelişen Asya borsaları arasında en fazla kazanan oldu. Ranbaxy Laboratories, ABD Gıda ve İlaç Yönetimi'nin ithalat uyarısı üzerine rekor düzeyde düşüş kaydetti. Tayland bahtı ve Filipin pezosu güçlendi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.2 kazançla 998.23 puana çıkarak, 4 Haziran'dan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. Bloomberg Küresel Anketi'ne göre eski Hazine bakanı Summers, para politikasında en büyük rakibi Janet Yellen'dan daha fazla sıkılaştıracaktı. Ekonomistler Fed'in bu haftaki toplantısında aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını 10 milyar dolar indirerek 75 milyar dolara indireceği tahmin ediliyor.
Summerms'ın adaylığını çekmesinin gelişen piyasalar için olumlu olduğunu söyleyen Bahana TCW Asset Management'ın fon yöneticilerinden Sony Wibowo, "Summers'ın seçilmesi ihtimaline yönelik en büyük kaygı, likiditenin çok hızlı çekilmesiydi" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 16 Eylül 2013 13:59

    bu neyiyin nesi bizim ekonomisler herhalde bir kulp bulur hanı borsa fedle düşecekdi devletler kişiyemi baglı söylermiisn küçük yatırımcı sattı aldılar ellerinde şimdi şu ayday bu ayaday yok 10 -5 milyar diye yükseldiyorlar ayıp hey sözde ekonomisler