E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar endeksi sert düştü---

Gelişen piyasalar endeksi sert düştü

Gelişen piyasalar endeksi sert düştü
03 Temmuz 2013 - 11:10 borsagundem.com

Tüketici hisselerinin artan petrol fiyatlarıyla değer kaybetmesiyle Gelişen Piyasalar Endeksi düştü

Tüketici hisselerinin artan petrol fiyatlarıyla düşmesi ve Çin'de hizmet sektörü büyümesinin yavaşlaması üzerine Gelişen Piyasalar Endeksi 1 haftanın en sert düşüşüne yöneldi. Güney Kore wonu para birimlerini aşağı taşıdı.
Ayakkabı üreticisi Daphne International Holdings Ltd., ham petrolün Eylül'den bu yana ilk kez 100 doların üzerine tırmanması ve Hong Kong'ta perakende satışların beklentinin altında kalmasıyla 4 yılın en büyük düşüşünü kaydetti. Industrial&Commercial Bank of China Ltd. yüzde 2.5 değer kaybetti. Fubon Financial Holdings Co., hisse satışında 850 milyon dolar artırmasının ardından yüzde 5.1 düştü. Won ve Hint rupisi, dolara karşı yüzde 0.9'ar değer kaybederken, ruble yüzde 0.2 zayıflayarak 1 yılın en düşük düzeyine indi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.6 kayıpla 916.99 puana gerileyerek 24 Haziran'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Mısır'daki siyasi çalkantılar ve ABD'de stokların azaldığını gösteren sektör raporu üzerine petrolün yükselmesi, Çin ve Hindistan gibi enerji ithal eden ülkeleri, tüketicilerin harcama gücünü düşürerek ve enflasyonu sıçratarak tehdit ediyor. Çin'in imalat dışı PMI verisi, hükümetin hizmet sektörlerine bağımlılığı artırmaya çalışmasına rağmen Haziran'da 53.9 puana gerileyerek Eylül'den bu yana en düşüğüne geriledi.
Yatırımcıların bu sıçramanın, petrol fiyatlarındaki sürdürülebilir ve devam eden kazançların ekonomik büyüme düşüncelerine zarar vereceğinden geçici olmasını umduğunu belirten Metropolital Bank&Trust Co.'nun Manila'daki yatırım yöneticilerinden Allan Yu, "Ekonominin büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda Çin'in komşu ülkeler üzerindeki etkisinin büyük olacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)