E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar endeksi kazançlı---

Gelişen piyasalar endeksi kazançlı

Gelişen piyasalar endeksi kazançlı
28 Haziran 2013 - 11:23 borsagundem.com

Fed yetkililerinden gelen açıklamalar üzerine gelişen piyasalar endeksi 4. gününde yükseldi

Fed yetkililerinin, yatırımcıların tahvil alımlarının azalacağı spekülasyonunu önemsizleştirmesi ve Çin'in nakit sıkışıklığının gevşemesiyle gelişen piyasalar endeksi 4. gününde yükseldi ve 1 yılın en kötü ayındaki kayıplarını azalttı.
Çin'in borsada işlem gören en büyük imar şirketi China Vanke Co. , hükümetin gayrimenkullerin geliştirilmesindeki refinansmanlar üzerindeki yasağı kaldıracağı spekülasyonuyla yüzde 8.5 primlendi. Reliance Industries Ltd. ve Oil&Natural Gas Corp. Ltd.'ın ülkenin kabinesinin doğalgaza zam yapılmasında anlaşmasının ardından ralli yaptı. Vietnam dongu, hükümetin 2011'den bu yana para birimini ilk kez devalüe etmesinin ardından zayıfladı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.2 kazançla 930.81 puana çıktı ve bu ayki kayıplarını yüzde 7.7'ye indirdi. Çin'in 1 yıllık faiz swapları en büyük haftalık düşüşüne işaret etti. Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan bugün ülkenin büyümesindeki yavaşlamanın makul seviyelerde olduğunu ve ekonominin istikrarlı olduğunu söyledi. New York Fed Başkanı William C. Dudley, ekonominin Fed'in tahminlerini tutturamaması hâlinde merkez bankasının varlık alım programını uzatabileceğini kaydetti.
Son günlerde hisse senedi piyasalarında çok fazla aşırı tepki gördüğünü, bu nedenle de Çin'den gelen haberlerin kesinlikle beklentileri desteklediğini söyleyen Asean Strategy Group'tan Marc Djandji, Fed'den de teşviklerin gevşetilmesine yönelik pozitif haberlerin geldiğini hatırlattı.
Küresel hisseler bu ay Amerikan ekonomisini desteklemeye yönelik tahvil alımlarını azaltabileceğini söylemesi ve yatırımcıların Çin'de artan fonlama maliyetlerinin büyümeyi yavaşlatacağını speküle etmesiyle 3 trilyon dolar sildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)