E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
10 Ekim 2013 - 11:29 borsagundem.com

Petrolün 3 ayın en düşüğüne yakın seyretmesiyle gelişen piyasalar endeksi enerji hisselerinin öncülüğünde 2. gününde de düştü

Ham petrolün 3 ayın en düşüğüne yakın seyretmesi ve Çin'in gösterge endeksinin 3 haftanın en sert düşüşünü kaydetmesiyle gelişen piyasalar endeksi 2. gününde de geriledi.
Cnooc Ltd. 5 haftanın en düşüğünü kaydederek, enerji üreticilerindeki kayıpları devam ettirdi. Celltrion Inc., şirketin CEO'su hakkında hisse fiyatları manipülasyonu yaptığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma üzerine yüzde 2.6 değer kaybetti. Haier Ekectronics Group Co., UBS AG'nin yatırımcılara hisseyi satmaları tavsiyesi vermesinin ardından yüzde 4.3 düştü. Hint rupisi ve Filipin pezosu, dolar karşısında en az yüzde 0.2 zayıfladı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 1,004.12 puana geriledi. Endeks, yatırımcıların bilanço döneminin başında ABD'nin temerrüt ihtimalini değerlendirmesiyle bu haftanın kayıplarını yüzde 0.4'e genişletti. Infosys Ltd. yarın bilançosunu açıklayacak.
Yatırımcıların ABD'deki borç limiti sorununun çözümüne ilişkin belirsizlikten ötürü tetikte olduğuna dikkat çeken BDO Unibank Inc.'in baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, birçok kişinin temerrüt beklemediğini, ancak böyle bir belirsizliğin olduğunu söyleyerek, aynı zamanda şu an askıya alınmış olan parasal genişlemenin ne zaman azaltılacağı konusunun da olduğunu hatırlattı.
Borç tavanı ve kapanma konularındaki tartışmaların devam ettiği ABD'de adını vermek istemeyen Cumhuriyetçi ve Demokrat partili bazı Kongre kaynakları, Temsilciler Meclisi ve Senato Demokrat liderlerinin ülkenin borç limitinde kısa vadeli bir artış yapmaya açık olduklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)