E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar düşüyor---

Gelişen piyasalar düşüyor

Gelişen piyasalar düşüyor
17 Kasım 2014 - 10:09 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji şirketleri gerilemesi ve Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerinin düşüş göstermesi ile değer kaybediyor

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji şirketleri gerilemesi ve Çin yatırımcılarının Şanghay ile yapılan borsa bağlantısının ilk gününde Hong Kong hisseleri için satın alım kotasının yüzde 80’inden fazlasını boş bırakmalarıyla düşüş gösteriyor.  

SK Hynix Inc. Seul’da yüzde 6.7 gerileyerek teknoloji hisselerindeki düşüşleri hızlandırdı. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. iki günlük yükselişi sonlandırdı. China Construction Bank Corp., Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerinde yüzde 1.8’lik düşüşe öncülük etti. Çoğu Çin hisseleri Şanghay’da yükseldi. Gğney Kore vonu dolar karşısında 14 ayın en düşük seviyesinden toparlandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek Hong Kong saati ile 15:08’de 988.01 puan oldu ve 7 Kasım’dan bu yana en düşük kapanışa hazırlanıyor. Borsa bağlantısının yabancı yatırımcılara Çin’in 4.2 trilyon dolarlık hisse senedi piyasasına erişim sağlarken, ülkenin bankaları batık kredilerin 2005’ten bu yana en büyük artışı gösterdiğini raporladı. Japonya ise beklenmedik şekilde resesyona girdi.

PT MNC Asset Management fon yöneticisi Akbar Syarief, “Şanghay ile Hong Kong arasındaki bağlantı yatırımcıların önceki tahminleri kadar heyecan verici değil. Küresel ekonomi ile ilgili endişeler artıyor” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 1.4 düşerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.4 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)