E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar düşüşte---

Gelişen piyasalar düşüşte

Gelişen piyasalar düşüşte
27 Ekim 2015 - 17:19 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, Fed toplantısı öncesi, rubledeki zayıflamasının da etkisiyle düşüyor

Gelişen piyasa hisseleri, Fed toplantısı öncesi tüketici firmalarının düşmesi ve düşük petrol fiyatlarının enerji üreticilerini aşağı çekmesiyle, düştü. Rus rublesi, gelişen piyasa paraları arasında en fazla değer kaybı yaşayan para oldu.

Suudi Arabistan hisse senetleri yüzde 3.3 geri çekilirken, Dubai hisse senetlerinin göstergesi iki ayın en düşük seviyesine doğru yöneldi. Gazprom PJSC, artış göstermesi beklenen ABD ham petrol stok verileri öncesi petrol fiyatlarının düşüşüyle, Rusya hisselerini aşağı çekti. Ruble, üç haftanın en düşük seviyesine yöneldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Londra saatiyle 11:20’de yüzde 0.6 düşerek 862.33 seviyesine geriledi. Vadeli kontrat traderları, Fed’in bugün başlayan ve iki gün sürecek olan toplantısında faiz artırımına gitme olasılığını sadece yüzde 6 olarak görürken yatırımcılar, Fed'in risk iştahını arttıran sıfıra yakın borçlanma maliyetiyle ilgili bir politika değişikliğini işaret edecek yorumları takip edecek.

Lahey’de NN Investment Partners gelişen piyasalar kıdemli stratejisti Maarten-Jan Bakkum “Fed beklentileri gelişen piyasa varlıkları üzerinde ağırlığını hissettiriyor” dedi. Bakkum’a göre gelişen piyasalar Çin’le ilgili büyüme endişelerinden ve düşen emtia fiyatlarından kaynaklı baskı da görüyor.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir sonrası olası27 Ekim 2015 17:28

    fedin bugünkü değil bir sonraki toplantısında faiz artışını bekliyorum şahsen ki bu da şimdiden borsalarda satışlar getireceğinden nakitte kalmak en mantıklısı artık riskler artacağından borsalardan uzak durmalı kanımca artık.