E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar Çin'le yükseliyor---

Gelişen piyasalar Çin'le yükseliyor

Gelişen piyasalar Çin'le yükseliyor
12 Kasım 2014 - 11:28 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Şanghay ile Hong Kong arasındaki borsa bağlantısının gelecek hafta açılması öncesinde kazançları genişletmesi ile yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin aracılık şirketlerinin Şanghay ile Hong Kong arasındaki borsa bağlantısının gelecek hafta açılması öncesinde kazançları genişletmesi ile yükseliyor. Güney Kore vonu 14 ayın en düşük seviyesine gerilerken, Rusya rublesi zayıfladı.

Citic Securities Co., Şanghay Bileşik Endeksi’nin üç yılın en yüksek seviyesine çıkmasına öncülük etti. Hyundai Heavy Industries Co., Abu Dabi’de bir kontrat kazanmasının ardından Seul’da yüzde 11 yükseliş sağladı. Hindistan hisseleri enflasyon verisi öncesinde rekor seviyeye ulaştı. Lite-On Technology Corp., BNP Paribas SA’nın hisse senedi notunu düşürmesi ile Taype’de yüzde 7 geriledi. Von dolar karşısında yüzde 0.4 gerilerken, ruble düşüşü 2. güne taşıdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 yükselerek Londra saati ile 08:23’te 994.48 puan oldu ve önceki yüzde 0.2 kadar kaybı sildi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1 artarak bu yılki yükselişi yüzde 18’e genişletti. Hong Kong ile Şanghay arasındaki borsa bağlantısı 17 Kasım’da başlayacak. Uygulama ile yatırımcılar Çin’in 4.2 trilyon dolarlık hisse senedi piyasasına erişebilecek.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.8 düşerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.5 artış gösterirken, 15.2 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)