E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar Çin'le yükseldi---

Gelişen piyasalar Çin'le yükseldi

Gelişen piyasalar Çin'le yükseldi
30 Temmuz 2013 - 11:35 borsagundem.com

Çin'in piyasaya likidite enjekte etmesinin ardından gelişen piyasalar endeksi 5 gündür ilk kez yükseldi

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in merkez bankasının finansal sisteme para vererek, nakit darlığının ülkenin büyümesini aşağı çekebileceği endişelerini gevşetmesinin ardından gelişen piyasalar endeksi 5 gündür ilk kez kazanç sağladı.
China Minsheng Banking Corp. Hong Kong'ta 2 haftanın en büyük sıçramasını yaparken, Franshion Properties China Ltd. yüzde 3.3 yükselerek MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Finansal Endeksi'ne 1 haftanın en büyük kazancını kaydettirdi. Yanzhou Coal Mining Co., ilk yarıda zarar ettiğine işaret eden öncü göstergenin ardından yüzde 7.6 değer kaybetti. Hint rupisi, merkez bankasının bazı borçlanma maliyetlerindeki artışının ölçülü bir şekilde geri alınacağını söylemesinin ardından dolara karşı zayıfladı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kazançla 956.11 puana çıkarak 4 gündür devam eden düşüşünü sonlandırdı. Endeks Temmuz'da yüzde 1.7 yükselerek Aralık'tan bu yana en büyük aylık kazancına işaret etti. Bankalararası kredi faizini 4 haftanın zirvesine tırmandıran nakit darlığının ortadan kalkmasına yardımcı olmak için harekete geçen Çin Merkez Bankası 5 aydır ilk kez ters repo işlemleri düzenledi. ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankaları bu hafta para politikası toplantısı yapıyor.
Çin merkez bankasının ülkenin piyasadaki istikrarsızlıklara izin vemeyeceği konusunda yatırımcıları rahatlattığını belirten PT CIMB-Principal Asset Management'ın fon yöneticilerinden Fadlul Imansyah, bunun emlak sektörü kadar bankaları da dolaylı yoldan destekleyeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)