E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar bu yılın kazançlarını sildi---

Gelişen piyasalar bu yılın kazançlarını sildi

Gelişen piyasalar bu yılın kazançlarını sildi
27 Temmuz 2021 - 10:45 borsagundem.com

Çin borsalarındaki sert satışların etkisiyle gelişmekte olan ülke hisse senedi piyasaları bu yılki kazancını sildi.

MSCI Gelişen Piyasa Hisse Senedi Endeksi pazartesi günü yüzde 2.4 düşüş yaşayarak 2021 yılı kazancını eritti.

Stratejistler de görünüm konusunda ikiye bölündü. State Street Global Markets gelişmiş ülkeleri tercih ederken Alliance Bernstein güçlü bir risk iştahıyla gelişen ülkelerin toparlanacağı görüşünde.

Gelişen ülke borsaları bu yıl virüs vakalarının yeniden artması ve bunun bilançoları olumsuz etkileyeceği beklentisiyle Şubat ayından beri yüzde 12’lik kazancını sildi.

Bunun yanı sıra İngiltere ve ABD gibi ülkelerde ekonomilerin yeniden açılması ve yüksek aşılama oranları MSCI gelişmiş ülke endeksinin bu yıl yüzde 15 yükselmesinde etkili oldu.

RİSKLER VE TEHDİTLER

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’e dair endişeler piyasaların yönünde en önemli belirleyici olurken zayıflayan para birimleri de dolar ve euro borcu olan gelişen ülke firmaları için tehdit unsuru olmaya devam edecek.

Güneydoğu Asya’da artan korona virüs vakaları sebebiyle, Malezya ve Filipin Borsaları bu yılın en kötü performansını kaydetti.

Bir dönem büyümede lider olan Çin’de büyümenin yavaşlaması, Fed'in para ve mali politikasındaki değişiklik beklentileri de yine bu piyasalara yönelik tehditler olarak öne çıkıyor.

Teknoloji hisselerinde kazançları geri verdiler

Delta etkisi... İşte yeni korona virüs belirtileri!

Borsa istanbul yurt dışını takip ediyor

Riskli varlıklarda kararsız görünüm hakim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)