E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar bu hafta yükseldi---

Gelişen piyasalar bu hafta yükseldi

Gelişen piyasalar bu hafta yükseldi
29 Haziran 2013 - 12:56 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri dün gösterdikleri yükselişle beraber son 9 ayın en iyi haftalık performansını tamamladı

Gelişen piyasa hisseleri son 9 ayın en iyi haftalık performansını gösterirken, Çin'de nakit darlığının da rahatlamasıyla ülkenin tahvil faizleri geriledi. Hint rupisi Eylül ayından bu yana en çok yükselişi kaydederken, rekor düşük seviyeden tırmanışı devam ettirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 2.3 yükselerek 940.33 puana ulaştı ve haftalık rallisini yüzde 4.4'e taşıdı. Şanghay Bileşik Endeksi'nde en büyük ağırlığı olan iki şirket Industrial & Commercial Bank of China ve PetroChina Co. 2010 yılından bu yana en büyük tırmanışı gerçekleştirdi. Hint rupisi yüzde 1.4 yükselirken, ülke tahvilleri son 1 yılın en büyük sıçrayışını yaşadı.

Çin'de para piyasası oranları düşüş gösterirken, hükümetin kredi daralmasını iyileştirebilmek için bazı şirketlere finansmanı gözden geçirebileceği spekülasyonu büyüdü. Merkez bankası yöneticisi Zhou Xiaochuan ülkenin piyasa istikrarını sürdüreceğini dile getirdi.

New York'ta bulunan Solaris Group LLC şef yatırım yetkilisi Timothy Ghriskey, "Gelişen piyasalar grubu biraz aşırı satış yaşamıştı o yüzden tekrar bir sıçrama beklemek yanlış değil. Çin'den de bazı pozitif mesajlar geldi. Kısa vadeli nakit daralmasıyla başa çıkmış gibi görünüyorlar ve durumu hem çok çabuk hem de çok aktif bir şekilde istikrara ulaştırmışlar gibi duruyor" yorumunu yaptı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde işlem gören 10 grubun tamamı yükseliş kaydederken, sağlık sektörü firmaları ve telefon hisseleri bu yükselişlere öncülük etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)