E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 6 haftanın zirvesinde---

Gelişen piyasalar 6 haftanın zirvesinde

Gelişen piyasalar 6 haftanın zirvesinde
21 Ocak 2015 - 10:32 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji şirketlerinin yükselmesi ve Çin hisselerinin toparlanmayı genişletmesi ile 6 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji şirketlerinin yükselmesi ve Çin hisselerinin toparlanmayı genişletmesi ile 6 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Malezya ringiti 5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Tencent Holdings Ltd. yüzde 3’ten fazla prim yaparken, China Telecom Corp. 6 haftanın en büyük artışını kaydetti. Şanghay Bileşik Endeksi, kredili işlemlere yönelik yeni kurallarla ilgili endişelerin hafiflemesinin finans şirketlerindeki ralli teşvik etmesi ile yüzde 4 ralli yaptı. Industrial & Commercial Bank of China Ltd., Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerindeki yükselişlere öncülük etti. Ringit dolar karşısında, yüzde 0.4 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 1 yükselerek Hong Kong saati ile 14:17’de 966.56 puan oldu ve 9 Aralık’tan bu yana en yüksek kapanışı yapmaya hazırlanıyor.

Manila merkezli BDO Unibank Inc. baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, “Hisse senetleri, Çin ekonomisinin istikrarlaştığı ve Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) yarınki toplantıda büyümeyi destekleyici önlemler alacağı iyimserliği ile yükseliş gösteriyor. AMB tarafından yapılan parasal genişleme likiditeyi artıracak ve bu, daha iyi getiri arayışı içinde, gelişen piyasalara yolu bulabilir” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.9 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 10.8 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 1.4 düşüş gösterirken, 15.6 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)