E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 6 ayın dibinde---

Gelişen piyasalar 6 ayın dibinde

Gelişen piyasalar 6 ayın dibinde
16 Ekim 2014 - 12:05 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri ekonomik yavaşlama ve şirketlerin hisselerindeki düşüşlerle geriledi

Gelişen piyasa hisseleri, küresel ekonomik büyümenin yavaşladığı işaretleri ile birlikte Hyundai Motor Co.’nun tüketici odaklı şirketlerdeki düşüşlere öncülük etmesi ve gerileyen petrol fiyatlarının enerji üreticilerini aşağı çekmesi ile 6 ayın en düşük seviyesine doğru geriledi.

Satışların yüzde 46’sını Kuzey Amerika ve Avrupa’dan elde eden Hyundai Motor Seul’da 3 yılın en düşük seviyesine düştü. Petrol hissesi Cnooc Ltd. Hong Kong’da 6 ayın en zayıf seviyesine geriledi. Dubai’de DFM General Endeksi, Basra Körfezi hisse senedi göstergelerinde düşüşe öncülük etti. Rus rublesi dolar karşısında yüzde 0.9 değer kaybetti. CSR Corp. yeni projelerin onaylanması ile Çin tren yolu hisselerinde yükselişleri hızlandırdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 düşerek Londra saati ile 09:06’da 977.33 puan oldu. Dün açıklanan veri ABD’de perakende satışların Eylül ayında beklentilerin üzerinde gerilediğini gösterdi. Emtia, enerji fiyatlarının kayıpları genişletmesi ile 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Çin’in en geniş kapsamlı yeni kredileri, ülke merkez bankasının likiditeyi artırmak için aldığı hedefli önlemlerin borçlanmayı desteklemesi ile geçtiğimiz ay 3 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

PT Sinarmas Asset Management fon yöneticilerinden Jeffrosenberg, “Yatırımcılar küresel ekonominin daha da yavaşlanmasından endişeliler. Yetkililerin büyümeyi desteklemek amacıyla teşvik sağlayacaklarına yönelik işaretler var” dedi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 2.5 düşerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 10.5 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 4.1 gerileme gösterirken, 13.9 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)