E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 16 ayın en yükseğinde---

Gelişen piyasalar 16 ayın en yükseğinde

Gelişen piyasalar 16 ayın en yükseğinde
04 Temmuz 2014 - 14:01 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, 16 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

ABD istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin gelişen ülkeler için ihracat görünümünü desteklemesiyle gelişen piyasa hisseleri, 16 ayın en yüksek seviyesine tırmandı.

Shimao Property Holdings Ltd., yüzde 5 artış göstererek Çin inşaat şirketlerindeki yükselişe öncülük etti. Erste Group Bank AG, Prag’ta yüzde 16 değer kaybına uğradı. Filipin gösterge endeksi, enflasyonun Haziran ayında yavaşlamasıyla Mayıs 2013’ten bu yana en yüksek seviyedeki kapanışı yaptı. Malezya ringgiti Kasım 2013’ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Güney Afrika randı ise grevdeki metal işçileriyle anlaşma sağlanamaması ile 5 hafta içindeki en büyük haftalık kayba hazırlanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek Hong Kong saati ile 15:31’de 1,063.35 puan seviyesinde ve 11 Mart 2013’ten bu yana en yüksek kapanışını yapmaya doğru ilerliyor. Endeks, bu hafta yüzde 1.6 yükseliş göstererek 4 haftanın en büyük kazancını sağladı. Dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi ekonomistlerin tahminlerini aşan bir yükseliş gösterdi ve işsizlik oranı, 6 yıl önce finansal krizin zirve yapmasından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Singapur’da bulunan ABN Amro Private Banking Asya hisseleri araştırma müdürü Daphne Roth, “Küresel ekonomik toparlanma yolunda gidiyor. Ayrıca Asya ve gelişen piyalasarda ihracatın büyüdüğünü görüyoruz” dedi.

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 6 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 6.2 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)