E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa varlıkları yükselişe hazırlanıyor---

Gelişen piyasa varlıkları yükselişe hazırlanıyor

Gelişen piyasa varlıkları yükselişe hazırlanıyor
18 Temmuz 2018 - 10:38 borsagundem.com

Dünyanın en büyük fon yöneticilerinden üçüne göre gelişen piyasa varlıkları yükselişe hazırlanıyor

Dünyanın en büyük fon yöneticilerinden üçüne göre gelişen piyasalar yükselişe hazırlanıyor.

Goldman Sachs Group Inc., Franklin Templeton Investments ve BlackRocks Inc. stratejistleri ve yatırımcılarına göre ucuz fiyatlar, yükselen şirket karları ve güçlü temel göstergeler, “kısasa kısas ticaret savaşı” kaynaklı risklere, yükselen faizlere ve olası ABD resesyonuna ağır basacak.

“Biz Gelişen piyasa varlıklarını seviyoruz; özellikle de gelişen piyasa hisse senetlerini.” diyen BlackRock Investment Institute çoklu varlıkstratejisti Isabella Mateos y Lago, “Bu küresel büyüme teması, gelişen Piyasa şirketlerinde kar beklentisi ve değerlemelerin bir karışımı.” diye devam etti.

Buna karşın boğalar azınlıkta. Bloomberg'ün 20 yatırımcı, trader ve stratejistle gerçekleştirdiği ankete göre piyasa katılımcılarının yarısından fazlası EM hisse ve paralarında satışın sürmesini bekliyor.

Bank of America Merrill Lynch Risk İştahı göstergesine göre gelişen piyasa hisselerine yönelik kötümserlik 23 yılın zirvesinde. Aralarında Ritesh Samadhiya'da bulunan BofAML stratejistleri bunun “Normalde EM payını azaltmak değil, artırmak için bir sinyal olduğunu” belirtiyor.

Franklin Templeton'a gçre ticaret gerginliğive güçlü dolar gibi son dönemdeki negatif gelişmeler hisse senetlerini çok uzun bir süre daha olumsuz etkilemez.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)