E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişen piyasa paraları TL öncülüğünde kayıplarını sildi---

Gelişen piyasa paraları TL öncülüğünde kayıplarını sildi

Gelişen piyasa paraları TL öncülüğünde kayıplarını sildi
12 Eylül 2018 - 13:59 borsagundem.com

Gelişen piyasa para birimleri, politika yapıcıların yatırımcıların tedirginliğini azaltmaya yönelik adımları ile kayıplarını geri aldı

Gelişen piyasaları para birimleri, Endonezya'da politika yapıcıların piyasaya müdahalesi ve Hindistan'da bir yetkilinin hükümetin para birimini korumak için harekete geçebileceğini söylemesinin ardından eren saatlerdeki kayıplarını geri aldı.

Hindistan rupisi rekor düşük seviyeden toparlanırken, MSCI Gelişen Piyasa Paraları Endeksi son üç günde ilk kez yukarı yönde hareket etti. Türk Lirası, Meksika pesosu ve Endonezya rupisi de yükseldi. Hisse senetlerini içeren MSCI Gelişen Piyasa Endeksi, Çin hisse senetlerinin politika yapıcıların güveni artırmak için çabalarına rağmen dört ayın en düşük seviyesi yakınında seyretmesi ile birlikte kısa bir süreliğine 1,000 psikolojik seviyesinin altına indi. Yatırımcılar, politika yapıcıların para birimlerini destekleme konusunda ne kadar istekli olduklarını görmek için bu hafta Türkiye ve Rusya merkez banklarının politika kararlarını bekliyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 kadar düştü.

Londra'da Rabobank gelişen piyasa stratejisti Piotr Matys, "Ticaret anlaşmazlığının dışında, gelişen piyasalar üzerindeki diğer bir baskı Fed'in önümüzdeki aylarda faiz artırımlarına gideceği beklentisi" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)