E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişen piyasa paraları Fed beklentisiyle yükseldi---

Gelişen piyasa paraları Fed beklentisiyle yükseldi

Gelişen piyasa paraları Fed beklentisiyle yükseldi
10 Ocak 2019 - 11:48 borsagundem.com

Gelişen piyasa paraları, Fed tutanakları sonrası dolarda görülen düşüş ile birlikte değer kazandı

Endonezya rupisi, Fed'in bu yıl muhtemelen sıkılaştırma sürecine ara vereceğine ilişkin işaretlerle birlikte doların üç ayın en düşük seviyesine inmesinin etkisiyle, Asya paralarındaki yükselişlere öncülük etti. Bölge tahvilleri genelde yükselirken, hisse senetleri karışık seyretti.

Fed politika yapıcıları, Çarşamba günü açıklanan Aralık ayı toplantı tutanaklarına göre, para politikasının daha da sıkılaştırması konusunda sabırlı olabilir.

Çin, ABD ile yürütülen ticaret görüşmelerini "kapsamlı, derin ve detaylı" olarak tanımlarken, ABD, Devlet Başkanı Xi Jinping'in daha fazla ABD tarım ürünleri, enerji ve sanayi mamülleri alacağına ilişkin taahhüdüne dikkat çekti.

DBS stratejistleri Eugene Leow ve Neel Gopalakrishnan, hazırladıkları notta, "Piyasa iki noktaya bakıyor," dedi ve "Fed tutanakları Powell'ın daha az şahin tutumunu teyit etti ve Çin ve ABD arasındaki orta düzey ticaret görüşmeleri olumlu sonuçla tamamlandı" şeklinde görüş bildirdi.

Samsung Futures Döviz analisti Jeon Seung-ji ise, hazırladığı notta, "FOMC tutanakları, Fed'in muhtemelen daha esnek olacağını teyit etti," dedi ve "ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserlik de yayılırken, yuan dolar karşısında 6.8 seviyesini aşma yönünde yukarı bir çaba içinde" değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.7 düştükten sonra yatay seyretti. ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 2 baz puan düşerek yüzde 2.69'a indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)