E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisselerine Yellen darbesi---

Gelişen piyasa hisselerine Yellen darbesi

Gelişen piyasa hisselerine Yellen darbesi
03 Aralık 2015 - 09:56 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, Yellen'ın faiz artırımını destekleyici konuşmasıyla düştü

Gelişen piyasa hisse senetleri ve paraları, Fed Başkanı Janet Yellen'ın on yıldan bu yana ilk kez gerçekleştirilecek faiz artırımı beklentilerini pekiştirmesiyle, düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Enerji şirketleri hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki düşüşün Bloomberg Emtia Endeksini 16 yılın düşüğüne çekmesiyle, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki kayıplara öncülük etti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi,çarşamba günü Yellen'ın dünyanın en büyük ekonomisinin daha yüksek borçlanma maliyetlerine hazır olduğunu dile getirmesiyle 10 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine tırmandı. Gelişen piyasa paralarının göstergesi rekor düşük seviyeye inerken, Endonezya Rupisi en fazla düşen para oldu. Güney Kore Won'u geri çekilmesini altıncı güne taşıyarak, Eylül ayından bu yana en uzun düşüş sürecini gerçekleştirdi.

Fed'in sıfır seviyesine yakın seyreden borçlanma maliyeleri göstergesi daha riskli varlıklara olan talebi destekledi. Yatırımcılar, Yellen'ın kongre konuşmasından önce çarşamba günkü konuşmasıyla, faiz indirimine gitmesi beklenen Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) iki gün sürecek toplantısı öncesi, olası bir küresel para politikası ayrılığına odaklandı.

Bank of Singapore'dan döviz stratejisti Sim Moh Siong, “Fed, Aralık ayında faiz artırımına gidilmesi yolunda ilerliyor. AMB'nin piyasa beklentisinden fazlasını sağlaması küçük bir ihtimal ama piyasa ciddi bir parasal genişlemeyi fiyatlamış durumda” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)