E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisselerinde ralli bekleniyor---

Gelişen piyasa hisselerinde ralli bekleniyor

Gelişen piyasa hisselerinde ralli bekleniyor
31 Mart 2014 - 15:29 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Türk lirasının kazançlarıyla Temmuz'dan beri en uzun ralliye hazırlanıyor

Gelişen piyasa hisseleri, Türkiye'de AKP'nin yerel seçim zaferi ve ABD ile Rusya arasındaki diplomatik görüşmelerle yükselişin 7. gününe girdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 artışla Londra saatiyle 10:32'de 989.35 puana çıkarak, Temmuz'dan bu yana en uzun kazanç serisine hazırlanıyor. Lira dolar karşısında yüzde 1.3 değer kazanırken, Türkiye Garanti Bankası AŞ, Borsa Istanbul 100 Endeksi'ndeki kazançlara öncülük etti. Rusya'nın Micex Endeksi yüzde 0.9 güçlenirken, ruble son 3 günde ilk kez yükseldi. 

Türkiye Başbakanı yerel seçimlerdeki zaferin ardından balkon konuşmasında cemaat ve muhalefeti hedef aldı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın "korku ve tehdit salan" askeri güçlerinin geri çekilmesi gerektiğini belirtirken, Rus meslektaşı Lavrov, Kiev'deki hükümetin Ukrayna'daki diğer bölgelere daha fazla bağımsızlık vermesi gerektiğini vurguladı. 

"Türkiye, Ukrayna ve Rusya'ya kıyasla tekrar gündeme girdi," diyen Kopenhag merkezli Danske Bank A/S'nin gelişen piyasalar araştırma müdürü Lars Christensen, "Piyasadaki genel görüş bu seçimin Erdoğan için bir zafer olduğu yönünde ve bu da Erdoğan'ın güçlendiği anlamına geliyor. Bu da, piyasalar Erdoğan'ı sevsin veya sevmesin, Türk ekonomisinin çöküş ihtimalinin azaldığı anlamına geliyor," şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dikkat dikkat!31 Mart 2014 19:18

    Saf yatırımcı aranıyor:)

  • sat kurtul31 Mart 2014 16:35

    gel gel yorumları bunlar kanmayın 2014 rusya,ukrayna,çin,japonya,avrupa ekonomilerinde büyük gerilemeler beklenir,abd'de ise zirve olmuş endekslerin bir anda çökme ihtimali de olacaksa ne borsası satıp çıkmalı her yerden.