E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisselerinde iyimser beklenti---

Gelişen piyasa hisselerinde iyimser beklenti

Gelişen piyasa hisselerinde iyimser beklenti
27 Şubat 2019 - 14:24 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetlerinde analist beklentileri iyileşiyor

Gelişen piyasa hisse senetleri 19 ayın düşüğünden yükselmeye başladıktan dört ay sonra hisse analistlerini saran kasvet dağılıyor olabilir.

Gelişen piyasa kar tahminlerindeki yükseliş, analistlerin şirket beklentilerinde yönün yukarıya döndüğüne ilişkin 13 ayın en güçlü işareti oldu.

MSCI EM Endeksi'ndeki şirketlerin karlarına yönelik ortalama tahmin ardı ardına yedinci günde de yükselerek Ocak 2018'den bu yana en uzun yükseliş serisini kaydetti.

Kar tahminlerini toplam yüzde 10 düşüren analistler en sonunda kötümserliklerini geride bırakarak yatırımcıların gelişen piyasalarda büyümenin canlanmasına ilişkin yukarı yönlü beklentilerini paylaşmaya başlıyorlar.

Yatırımcılar, Mart 2014'ten beri en düşük seviyesine gerileyen değerlemelerin görmezden gelinemeyecek kadar ucuzlamasıyla gelişen piyasa hisselerine Ekim sonunda dönmeye başladı. Sonrasındaki aylarda ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının bir anlaşma ile son bulacağına ilişkin iyimserlik risk iştahını destekleyerek endeksi ayı piyasası düşüğünden yüzde 14 yukarı taşıdı.

Buna rağmen analistler Çin ihracatındaki düşüş ve IMF'nin küresel büyüme tahminlerini azaltılmasının etkisiyle kar tahminlerini düşürmeyi sürdürdü.

Böylece önceki 12 ayın karlarına dayanan hisse değerlemeleriyle önümüzdeki yılın tahminlerine dayanan değerlemeler arasındaki fark 2014'ten beri en düşük seviyesine geldi.

Değerlemeler arasındaki farkın bu kadar daralmasının geçmişte yükselişleri tetiklemesi analistlerin trend dönüşlerini tahmin etme konusunda yatırımcıların arkasında kaldığını gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)