E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseliyor---

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor
04 Mayıs 2015 - 09:56 borsagundem.com

Gelişen piyasalar Çin’den gelmesi beklenen adımlar ile 3 günlük düşüşe son verdi

Gelişen piyasalar Çinli yetkililerinin para piyasasında daha fazla teşviği devreye alacağı şeklindeki spekülasyonlar ile 3 günlük düşüşe son verdi. Endonezya hisseleri 4 ayın en düşük seviyesinden toparlandı.

Evergrande Real Estate Group Hong Kong’ta rekora yükselirken, gayrimenkul şirketlerine öncülük etti. Jakarta Bileşik Endeksi’ndeki bir haftalık düşüşe son verirken, Astra International Ltd. bir yıldaki en büyük kazancı kaydetti. Naver Corp. teknoloji firmalarının kaybı ile birlikte Seul’de 17 ayın en düşük seviyesine geriledi. Endonezya rupisi değer kaybetti ve gelişen ülke para birimlerindeki düşüşlere öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 arttı ve Hong Kong saati ile 13:04’te 1,048.94 puana geldi. Çin’in Pazartesi günü açıklanan Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) Nisan ayı verisi beklentilerin altında kaldı ve 48.9 çıktı. HSBC Holdings Plc ile Markit Economics tarafından açıklanan verilerin 50’nin altında çıkması daralmaya işaret ediyor. Söz konusu veriler politika yapıcıların ekonomik büyümeyi canlandırmak adına teşvikleri arttıracağı söylentilerini güçlendirdi.

Jakarta’daki PT Sinarmas Asset Management portföy yetkilisi Jeffrosenberg Tan, “Son rakamlar toplam kapasitenin eksik değerlendirilmesinin yanı sıra Çin’in azalan tüketimi daha fazla teşvik etmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Şu anda gelişen piyasalardaki aşırı yavaşlama en büyük endişe gibi görünüyor” dedi.

Gelişen ülkeler endeksi Nisan’da en az 3 yılın en büyük aylık yükselişini kaydederek yüzde 9.7 arttı ve Bloomberg tarafından derlenen veriler ile yıllık tahmini gelirlerin 12.5 katı işlem gördü. MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 4.5 arttı ve 16.8 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)