E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükselişte---

Gelişen piyasa hisseleri yükselişte

Gelişen piyasa hisseleri yükselişte
11 Eylül 2015 - 10:32 borsagundem.com

Gelişen piyasalar yükseliş trendini devam ettiriyor

Gelişen piyasa hisseleri, yatırımcıların gelecek hafta yapılacak Fed toplantısın beklemeleri ve Çin’in yavaşlayan ekonomiyi canlandırma teşviklerini artıracağı spekülasyonu ile 5 ayın en iyi haftasını kaydetmeye ilerliyor. Güney Kore wonu 1 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi, Deutsche Bank AG’nin hisse alım tavsiyesi vermesinin ardından yüzde 1.2 yükselerek Nisan ayından bu yana en sert haftalık yükselişi göstermeye hazırlanıyor. Hindistan hisseleri yüzde 0.5 yükseldi. Won dolar karşısında, ülke merkez bankasının borçlanma maliyetlerini sabit tutması ile yüzde 0.8 değerlendi. Malezya ringgiti  yüzde 0.4 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 yükselerek Hong Kong saati ile 13.05’te 808.96 puana geldi ve haftalık yükselişi yüzde 2.6’ya genişletti. Ekonomistler Fed’in gelecek hafta alacakları karar konusunda bölünmüş durumda. Fed fon vadelileri faiz artırımı ihtimalinin yüzde 26 olduğunu gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)