E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseldi---

Gelişen piyasa hisseleri yükseldi

Gelişen piyasa hisseleri yükseldi
12 Ağustos 2013 - 12:18 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin ekonomisine yönelik güvenin artmasından destek buluyor

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin ekonomisine yönelik güvenin artmasıyla birlikte, emtia üreticilerinin öncülüğünde yükselişini üçüncü güne taşıdı. Hindistan'da rupi, merkez bankasının para birimini desteklemeye yönelik çabalarını artırmasının ardından değer kazandı.
Harmony Gold Mining Co. ve AngloGold Ashanti Ltd., altının yükselişini dördüncü güne taşıması ve Çin'de altın tüketiminin ilk yarıda yüzde 54 artmasının ardından, Johannesburg'daki işlemlerde yüzde 9'un üzerinde prim yaptı. Longfor Properties ve Country Garden Holdings Co., Çin hükümetinin gayrimenkul geliştirme şirketlerine yönelik kısıntıları gevşeteceği beklentisiyle, Hong Kong'daki işlemlerde en az yüzde 3 yükseldi. Rupi, merkez bankasının 8 Ağustos'ta paranın arzını daraltmaya yönelik tedbirleri açıklamasının ardından yüzde 0.2 güçlendi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, Hong Kong saati ile 16:21'de 956.84 puana çıktı ve 26 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Yeni yuan kredileri, hükümetin gölge bankacılıkla mücadele çerçevesinde aldığı tedbirler sonucu toplam finansmanda görülen düşüşe karşın, Temmuz ayında tahminleri aştı ve para arzı beklenmedik bir şekilde hızlandı. Dünyanın en büyük gelişen piyasasında geçen hafta açıklanan veriler, iki çeyrektir görülen yavaşlamanın ardından ihracat ve sanayi üretiminde toparlanmalar olduğunu gösterdi.
Jakarta'da MNC Asset Management para yöneticisi Akbar Syarief, "Çin'den kaynaklanan bazı olumlu gelişmeler görmeye başladık" dedi ve "Bazı yatırımcılar bu trendin süreceğine oynuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)