E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri geriliyor---

Gelişen piyasa hisseleri geriliyor

Gelişen piyasa hisseleri geriliyor
26 Ağustos 2015 - 16:58 borsagundem.com

Gelişen ülke piyasaları hisse senetleri, düşük seviyeden gelen alımların durması ile geriledi

Gelişen piyasa hisse senetleri, ABD hisse senetlerinde dünkü hareketi taklit ederek kazançlarından vazgeçti. Çin’in faiz oranını indirmesinin, yuanının devalüasyonunun yarattığı tahribatı geri çevirmek için yeterli olmayacağına yönelik endişeler yaygınlaşıyor.

Çin’in 11 Ağustos’taki sürpriz yuan hamlesinden bu yana 12 seansta 10. günlük düşüş, gelişen piyasa hisse senetleri değerlemeleri Rusya’nın Kırım işgalinden önceki seviyelere çekti ve petrol fiyatlarını inişe geçirdi.Yatırımcılar satın alım için erken olduğuna yönelik değerlendirmeler yaparken, düşük hisse senetlerinin yarattığı cazibe kısa ömürlü oldu.

Hisse senetleri düşüyor ve para birimleri rekor seviyeye geriliyor. Yatırımcılar, Çin Merkez Bankası’nın kararını, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin yavaşlayabileceğine, ve buna bağlı olarak Brezilya, Rusya ve Güney Afrika gibi ülkelerin emtiaya olan talebinin azalmasına neden olabileceğini düşünüyor. Azalan güven Fed’in bu yıl faiz artırımına doğru hareket etmesi ile daha da kötüleşti.

Londra’daki Commerzbank AG, baş gelişen piyasa stratejisti Simon Quijano-Evans, “Çin para politikası değişiklikleri çok önemli. Hatta Fed politikasıyla aynı öneme sahip. Piyasalar kesinlikle büyüme endişelerini hafifletmesi için PBOC ülkelerinden gelecek daha güçlü bir politika mesajı arayışında olacak” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 düşerek Londra saati ile 12.23’de 786.13 puana geldi. Endeks, Salı günü yüzde 2.2 artmış ve Çarşamba günü erken saatlerde yüzde 0.9’a kadar yükselmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)