E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri geriliyor---

Gelişen piyasa hisseleri geriliyor

Gelişen piyasa hisseleri geriliyor
23 Temmuz 2015 - 09:37 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, ABD verisi ve teknoloji şirketleri ile geriliyor

Gelişen piyasa hisseleri, ABD'de açıklanacak işsizlik başvuruları verisi ve teknoloji şirketlerindeki kayıplar sonrasında iki haftanın en düşük seviyesine yaklaştı. Güney Kore wonu üç yılın en zayıf düzeyine indi.

Hermes Microvision, Tayvan Taiex Endeksi'nin Ekim'den bu yana en düşük seviyeye gerilemesi sonrası yüzde 9.9 değer kaybetti. Won dolar karşısıdna yüzde 0.9 gerilerken, Thai bahtı dokuz gündür değer kaybı yaşıyor. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2 düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek, Hong Kong saati ile 13:48'de 927.33 puan oldu. Nasdaq Teknoloji Endeksi, Apple ve Microsoft gibi önde gelen teknoloji şirketlerinin beklentileri karşılamayan finansallarının ardından iki haftanın en sert gerilemesini kaydetti.

Singapur'daki Nomura Holdings Stratejisti Mixo Das "Teknoloji hisse senetleri, beklenti altında kalan finansallar ve Amerikan şirketlerinden gelen zayıflık sinyalleri nedeniyle baskı altında. Yatırımcılar üçüncü çeyrekte Fed'e odaklanmadan önce ikinci çeyrek kar rakamlarını dikkatle takip edecek" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)