E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düşüşte---

Gelişen piyasa hisseleri düşüşte

Gelişen piyasa hisseleri düşüşte
28 Ekim 2015 - 14:46 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, Fed kararı öncesi düşüşünü üçüncü güne taşıdı

Gelişen piyasa hisse senetleri, Fed’in para politikası kararı öncesi, Çin hisselerindeki değer kaybı ve azalan enerji üretimiyle, düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi, Tsingtao Brewery Co. ve Jiangxi Copper Co.’nun düşük kar açıklaması ve UBS Group AG’nin Çin’in büyüme tahminlerini aşağı çekmesiyle, son bir ayın en keskin düşüşünü kaydetti. Cnooc Ltd., Çin enerji sektörünü, düşüşün üçüncü gününe sürükledi. Endonezya rupisi, dolar karşısında yüzde 1.1 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Londra saatiyle 09:06’da yüzde 0.5 azalarak 858.66 puan seviyesine geriledi. Endekste görülen geri çekilme, Ocak 2012’den beri kaydedilen en büyük aylık kazancıda azaltmış oldu. Fed risk iştahını artıran sıfıra yakın borçlanma maliyetini yükseltmeyi düşünürken, yatırımcılar Fed’den gelecek, düşük petrol fiyatlarının ve Çin’in ekonomik yavaşlamasının politika yapıcıların kararlarını nasıl etkileyeceğine ilişkin bir işaret bekleyecekler.

Kuala Lumpur’da Phillip Capital Management Bhd’den Ang Kok Heng, “Yatırımcılar, Fed’i piyasa toparladıktan sonra kar realizasyonuna gitmek için bir sebep olarak kullanıyorlar. Yine de faiz artışına kadar dikkatli olacağız ama bu toplantıda değil, büyük olasılıkla Aralık ayında ya da gelecek yıl” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)