E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düşüşte---

Gelişen piyasa hisseleri düşüşte

Gelişen piyasa hisseleri düşüşte
07 Mayıs 2014 - 10:45 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji hisseleri ve Çinli gayrimenkul geliştiricilerindeki gerileme ile, son bir haftanın en dik düşüşünü kaydediyor

Gelişen piyasa hisseleri, Tencent Holdings Ltd.'nin düşüşlere öncülük etmesi ve Çinli gayrimenkul geliştiricilerindeki gerileme ile, son bir haftanın en dik düşüşünü kaydediyor. 

Tencent, ABD internet şirketlerindeki kayıplar ile Hong Kong'ta dört ayın en düşüğüne geriledi. Güney Koreli internet arama motoru Naver Corp., Kospi endeksi'nin 2008'den bu yana en uzun kayıp periyoduna ilerlemesi ile 10 haftanın en düşük seviyesine indi. Shimao Property Holdings Ltd. ve Country Garden Holdings Co., Deutsche Bank AG tarafından hisse notlarının düşürülmesi ile geriledi. Tayvan hisseleri, ülke başbakanı Tingluck Shinawatra'nın yetkilerini suistimal ettiğine yönelik davanın görülmesi öncesinde üç ayın en düşüğünde. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek Hong Kong saati ile 13:00'te 1,000.89 puanda. Twitter Inc., Alibaba Group Holding Ltd.'nin rekor düzeyde olabilecek bir halka arz başvurusunda bulunduğu günde, içerideki hisselerinin satışa uygun hale gelmesi ile ABD'de yüzde 18 geriledi. Çin merkez bankası, ekonomik yavaşlamanın konut satışlarına zarar vereceği endişeleri büyürken, gayrimenkul sektörünü daha sıkı bir şekilde takip edeceğini açıkladı. 

Gelişen ülke hisselerinin gösterge endeksi, bu yıl genelinde yüzde 0.2 kayıp yaşarken, öngörülen 12 aylık gelirin 10.4 katında işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 1.1 yükseldi ve 14.7 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu yaz borsalar ıııh07 Mayıs 2014 11:05

    çin ekonomik gerilemesi,rus-ukrayna savaş ihtimali,gelmekte olan büyük bir borsalar düşüşünün belirtisi olabilir.