E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düştü---

Gelişen piyasa hisseleri düştü

Gelişen piyasa hisseleri düştü
06 Ocak 2014 - 10:09 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri satıcılı seyrediyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'de hizmet sektörünün yavaşladığını gösteren verilerin ekonominin zayıfladığına işaret etmesinin ardından, gösterge endeksin 4 ayın en düşük seviyesine inmesiyle satıcılı seyrediyor. Güney Kore wonu altı ayın en sert düşüşünü kaydederken Rus rublesi de zayıfladı.

China Railway Group Ltd., şirketin, başkanının bir kazada hayatını kaybettiğini açıklamasından sonra Haziran'dan beri en büyük kaybını yaşadı. Daelim Industrial Co. düşerken, HTC Corp, yüzde 3.6 geriledi. Güney Kore wonu ve Rus rublesi dolara karşı yüzde 1 zayıfladılar.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 düşüşle Hong Kong saatiyle 14:45'te 973.81 puana inerek, 6 Eylül'den beri en düşük seviyesine doğru ilerliyor. Geçen hafta Çin'deki resmi verilerde hizmet ve imalat sektörü endeksleri gerilemeleri, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde ekonomik büyümenin yavaşladığı spekülasyonlarını arttırdı.

"Çin'de yavaşlayan ekonomik büyüme, gelişen piyasa hisseleri üstünde olumsuz etki yaratıyor," diyen Manila merkezli BDO Unibank Inc.'nin şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Çin en büyük gelişen piyasa ve ekonomideki güç kaybı işaretleri bu varlıklara olan talebi zayıf tutuyor" diye ekledi.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre gelişen ülkeler endeksindeki şirketlerin toplam piyasa değeri bu şirketlerin toplam tahmini kârlarının 10 katı seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)