E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGelecekteki enerji fiyatı dalgalanmalarına hazırlanmalıyız---

Gelecekteki enerji fiyatı dalgalanmalarına hazırlanmalıyız

Gelecekteki enerji fiyatı dalgalanmalarına hazırlanmalıyız
26 Ekim 2021 - 10:48 borsagundem.com

AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu ismi Kadri Simson, Avrupa Birliği'nin gelecekte enerji fiyatlarında yaşanacak aşırı oynaklığa karşı AB'yi korumak için alınacak tedbirler üzerinde hemen çalışmaya başlaması gerektiğini söyledi.

AB enerji bakanlarının, son dönemde enerji fiyatlarında yaşanan keskin yükselişi tartışmak için bugün yapacakları toplantı öncesi gazetecilere konuşan Simson, "Enerji bakanlarından orta vadeli tedbirler konusunda beklentilerine ilişkin net mesajlar duyacağımızı umuyorum. Bu aynı zamanda, etkilerinin görülmesi yıllar bile alacak olsa tedbirler konusunda şimdi harekete geçmemiz gerektiği anlamına geliyor" dedi

AB Komisyonu'nun iç piyasalardan sorumlu üyesi Thierry Breton ise, İspanya ve Yunanistan'ın ortaya koydukları AB'nin enerjiyi ortaklaşa satın alması fikrinin etkili, verimli olacağından emin olmadığını söyledi.

BFM TV'ye konuşan Fransız siyasetçi, Fransa'nın AB'de elektrik ve gaz fiyatlarının birbirlerinden ayrılmalarının mümkün olup olmayacağının değerlendirilmesini isteyerek doğru iş yaptığını da savundu.

AB ülkeleri, enerji bakanları toplantısı öncesinde fiyatlarındaki bu hızlı yükselişe nasıl yanıt verileceği konusunda henüz bir görüş birliği yakalayabilmiş değiller. Bazı ülkeler regülasyonların özden geçirilmesini isterken, diğer ülkeler ise daha güçlü adımlar istiylorlar.

ESG yatırımcıları enerji hisselerinin yükselişiyle sınanıyor

 

Enerji krizi daha da çıkmaza girebilir

 

AB liderleri artan enerji fiyatları için bir araya gelecekler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)