E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelecek hafta piyasalar için kritik!---

Gelecek hafta piyasalar için kritik!

Gelecek hafta piyasalar için kritik!
18 Aralık 2020 - 14:45 borsagundem.com

Küresel piyasalarının çoğunun noel tatilinde olacağı gelecek hafta, yurt içinde TCMB 2020 yılının son PPK toplantısını yapacak.

Global piyasalarda Noel tatili nedeniyle kısa bir haftanın olacağı piyasalarda, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı yakından izlenecek. Perşembe ve Cuma günleri Noel nedeniyle global piyasaların büyük kısmı kapalı olacak.

21 ARALIK PAZARTESİ

Haftanın ilk günü yurt içi piyasada en önemli veri tüketici güven endeksi olacak. TÜİK ve TCMB işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Kasım 2,2 düşüşle 80,1 puana inmişti (10.00). TÜİK aynı saatte yurt dışı üretici fiyat endeksini de açıklayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim brüt dış borç ve alacak stok verilerini yayımlayacak (17.30).

Yurt dışında erken saatlerde Çin Merkez Bankasının(PBOC) faiz kararı gelecek. PBOC'un yüzde 3,85 seviyesinde tuttuğu 1 yıllık borç verme faizi ile yüzde 4,65 seviyesinde tuttuğu 5 yıllık borç verme faizini değiştirmesi beklenmiyor.

ABD'de önemli bir verinin olmadığı günde Euro Bölgesi tüketici güveni ön endeksi (18.00) günün öne çıkan verisi olacak.

22 ARALIK SALI

ABD'den gelecek final GSYH rakamları günün en önemli verisi olarak öne çıkıyor. Öncü verilerde ekonomi yüzde 33,1 ile rekor seviyede bir büyüme gerçekleştirmişti (15.30).

ABD'de günün diğer verileri Richmond Fed imalat endeksi, 2.el konut satışları (18.00) olacak.

ABD'de olduğu gibi İngiltere'de de final GSYH rakamları gelecek. Öncü verilerde 3.çeyrekte dönemsel yüzde 15,5 büyüme, yıllık yüzde 9,6 daralma açıklanmıştı (10.00).

Yurt içinde Asgari Ücret Komisyonu 3.toplantısını gerçekleştirecek. Bu toplantıda TÜİK, işçilerin günlük kalori ihtiyacına yönelik parasal hesabı asgari ücret tespit komisyonuna sunacak.

TÜİK, tarımsal girdi fiyat endeksi verilerini açıklayacak (10.00).

23 ARALIK ÇARŞAMBA

Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı günde ABD'den kişisel gelir ve harcamalar, dayanıklı mal siparişleri (16.30), Michigan tüketici güven endeksi (18.00) ön plana çıkıyor.

24 ARALIK PERŞEMBE

TCMB yılın son Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısını düzenleyecek. Anketlerde beklentiler gösterge haftalık repo faizinin yükseltileceği yönünde oluşurken, faiz oranı yüzde 15. TCMB'nin kararı her zaman olduğu gibi saat 14.00'te açıklanacak.

TCMB finansal hizmetler güven endeksi ve haftalık para ve banka istatistikleri de faiz kararının ardından izlenecek veriler olacak (14.30). Önceki hafta hafta içerisinde hisse senedi piyasasında 41 milyon dolar, tahvil piyasasında ise repo işlemleri hariç 95 milyon dolarlık net yabancı girişi yaşandı.

Yurt dışı piyasaların büyük kısmı Noel nedeniyle kapalı olacak.

25 ARALIK CUMA

Haftanın son gününün en önemli verisi kapasite kullanım oranı olacak. TCMB tarafından açıklanan veri yılın son ayına ilişkin öncü gösterge olarak takip edilecek. Kapasite kullanım oranı Kasım ayında 0,4 puan artışla yüzde 75,8 puana yükselmişti.

TCMB reel kesim güven endeksi, TÜİK hizmet sektörü güven endeksini açıklayacak. En son reel kesim endeksi 103,9, hizmet sektörü güven endeksi 77,5 puan seviyesinde gelmişti.

TÜİK ve TCMB verileri saat 10.00'da açıklanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ise saat 11.00'de yabancı ziyaretçi sayısı verilerini duyuracak.

Yurt dışı piyasaların büyük kısmı Noel nedeniyle kapalı olacak.

Türkiye 2021 kredi notu takvimi belli oldu

Borsa İstanbul'da iyimserlik sürüyor

TCMB Anketi: Dolarda düşüş bekleniyor

Wall Street kâhininden bir iyi bir kötü haber

Borsalarda yüksek değerlemeler korkutmamalı

Kurlarda düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)