E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarGeleceğin 4 önemli altcoin’i---

Geleceğin 4 önemli altcoin’i

Geleceğin 4 önemli altcoin’i
12 Ocak 2022 - 17:51 borsagundem.com

Varlık yönetimi şirketi Titan Bilişim Kurulu Başkanı Clay Gardner, önümüzdeki üç ila beş yılda güçlenecek 4 altcoin’i açıkladı. Kripto paraları analiz etmek için kullandığı 5 adımlı süreci de paylaştı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasasının bu aşamasında, kripto yatırımlarında şans faktörü, hisse yatırımlarına kıyasla çok daha büyük bir rol oynuyor. Alan gelişmeye devam ederken, kazananları seçmek de kolay olmuyor. En çok benimsenen varlıklarda dahi yüksek seviyelerde volatilite görülüyor. Aynı zamanda herhangi bir kullanım alanı olmayan ve şaka olarak tasarlanmış Shiba Inu ve Dogecoin gibi altcoin’ler sert yükselişler gösterebiliyor.

Yaklaşık 1 milyar dolarlık varlığı yöneten varlık yönetimi şirketi Titan Bilişim Kurulu Başkanı Clay Gardner dijital varlıklara yatırım yaparken, özellikle de uzun vadeli yatırımlarda mantıklı hamlelerin gerekli olduğunu söyledi. Gardner Business Insider’a yaptığı açıklamada, milyarder yatırımcı Warren Buffett’ın izlediği stratejiye benzer bir beş adımlık analizi kripto paraları değerlendirmek için kullandığını söyledi.

Güçlü temel itici güçleri olan ve etkileyici nakit akışlarına sahip şirketlere yatırım yapmasıyla tanınan milyarder yatırımcı Buffett’ın yatırımları arasında Coca-Cola ve Apple da yer alıyor. Buffett’ın hisseler için kullandığı analiz yöntemleri kripto paralar için de kullanılabilecek olsa da, ünlü milyarder dijital paralara karşı temkinli yaklaşımıyla tanınıyor. 2020 yılında Buffett, herhangi bir kripto paraya yatırım yapmadığını ve asla yapmayacağını açıkladı.

Buffett tarzı kripto para analizi

Gardner ilk aşamada kripto paraların kullanım alanına baktığını ve kripto paranın herhangi bir sorunu çözüp çözmediği sorusunu sorduğunu söyledi. Daha sonra bu kripto paranın ne kadar yaygın kullanılabilecek bir ürün olduğu ve kullanım alanının ne kadar büyüdüğü sorularını soruyor. Bunu ölçmek içinse günlük aktif kullanıcı sayısı ve işlem hacmi gibi verileri inceliyor. Üçüncü adımda, projenin para kazanıp kazanmadığına bakıyor.

Gardner, “token’ın dağıtım mekanizmasının ne olduğu, token’ların nasıl dağıtıldığı ve protokol için enflasyon ve deflasyonun nasıl etkiler yaratacağı önemli. Aynı zamanda kurucuların bu token’ları ellerinde tutmayı mı, satmayı mı tercih ettiğine de dikkat ediyorum” dedi. Dördüncü olarak Gardner, projelerin yönetim ekiplerine ve bu ekiplerin projenin büyümesi için çaba harcayıp harcamadığına bakıyor. Kripto para uzmanı, “her gün Apple’ı izleyen binlerce analist var.

Ancak kripto para projelerinin kurucuları çoğunlukla anonim kişilerden oluşuyor. Bu nedenle de ekibi izlemek kolay olmuyor” dedi. Devamında, “ancak yaratıcı olursanız ve Discord ile Twitter gibi platformlarda doğru yerleri izlerseniz, bilgi edinebilirsiniz” ifadesini kullandı. Gardner son olarak projenin değerlemesine dikkat ettiğini açıkladı. Bu veriyi ise kripto paranın piyasa değerini, gelir gibi bir ölçüte bölerek elde ediyor. Örneğin Ethereum’un piyasa değeri 450 milyar dolar.

Kripto para son 30 günde 18 milyar dolar işlem ücreti aldı. Bu rakamları birbirine böldüğümüzde, satış rakamının 25 kat üzerinde işlem gören bir varlıkla karşılaşıyoruz. Gardner, “değerlerinin oldukça üzerinde işlem gören teknoloji şirketlerini düşündüğümüzde, bu şirketlerin Ethereum’dan çok daha yavaş büyüme gösterdiğini görüyoruz” dedi.

4 önemli altcoin…

Gardner Bitcoin’den ziyade, akıllı kontrat özelliğini taşıyan blockchain’lere öncelik veriyor ve bu kripto paraların önümüzdeki üç ila beş yılda yukarı yönlü potansiyel taşıdığını düşünüyor. Gardner, “altcoin dönemi başladı. Birçok kurumsal yatırımcı Bitcoin’i görmezden gelerek doğrudan akıllı kontrat platformlarına yatırım yapıyor” dedi. Titan’ın kripto para yatırımlarının büyük bir bölümü ise Ethereum’da. Gardner, “Ethereum en büyük merkeziyetsizleştirilmiş blockchain.

Bazı şirketler şimdi bu platform üzerinden yönetiliyor ve Ethereum dünyanın en fazla sınavdan geçmiş blockchain’i” dedi. Devamında, “Ethereum’un güvenlik katmanı, internetin geleceği için de önem taşıyor. Bitcoin’i birçok açıdan geride bırakıyor” ifadelerini kullandı. Ethereum’un yaklaşan güncellemesi, artan kurumsal yatırımcı ilgisi ve Ethereum borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanma potansiyeline dikkat çeken Gardner’ın izlediği diğer üç kripto para Avalanche (AVAX), Terra (LUNA) ve Solana (SOL).

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre tıpkı Ethereum gibi bu protokoller de akıllı kontrat özelliği taşıyor ancak Ethereum kadar tanınırlık sahibi değiller. Gardner, “2021 Ethereum, Terra, Avalanche ve Solana’nın toplam piyasa değerinin Bitcoin’i geride bıraktığı bir yıl oldu” dedi. Devamında, “birçok kurumsal yatırımcı Bitcoin’den ziyade bu protokollere yatırım yapıyor” ifadesini kullandı.

Kısa vadede ABD Merkez Bankası’nın para politikalarında sıkılaşmaya gitmesi ve faiz oranlarındaki yükseliş gibi gelişmelerin kripto paralar için engel oluşturabileceğini söyleyen Gardner, bu durumun uzun vadede etkili olmayacağını açıkladı. Aynı zamanda yatırımcıların şimdiden yüksek faiz oranlarını fiyatlamış olabileceğini ve mevcut satış dalgasının büyük ölçüde sona ermiş olabileceğini ifade etti.

FED’in faiz artışlarından kazanan banka hisseleri olacak

 

Bitcoin hisse gibi mi hareket ediyor?

 

Ünlü isimlere kripto para davası: Spekülasyon yarattılar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)