E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGeleceğe olan güveni kaybetmeyelim---

Geleceğe olan güveni kaybetmeyelim

Geleceğe olan güveni kaybetmeyelim
13 Mart 2014 - 06:47 borsagundem.com

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, yoğun bir seçim dönemine girildiğini belirtti

Sabancı Vakfı’nın 40’ıncı kuruluş yıl dönümü toplantısında konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı , Türkiye’nin yoğun bir seçim döneminde olduğuna değindi. Güler Sabancı, “Önümüzdeki günlerde demokrasinin en önemli görevlerinden birisini yerine getireceğiz, yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. ‘Biz’ duygusunu unutmadan bu seçim dönemini aşmalıyız” dedi. Sabancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Birlikte yaşadığımızı, birbirimize ihtiyacımız olduğunu, bu ülkenin hepimizin olduğu gerçeğini unutmamalıyız. Seçimlerin, demokratik niteliğine gölge düşmeden yapılmasını, siyasi hayatımız kadar, ekonomik ve toplumsal hayatımız için de önemsemeliyiz. Genç nüfusumuz ve bunun gerektirdiği sosyal ihtiyaçlarımız ve istihdam ihtiyaçlarımız Türkiye’nin hızla büyümesini zorunlu kılıyor. Geleceğe güven olmadan, olağanüstü potansiyelimize rağmen bu büyümeyi gerçekleştiremeyiz. Ülkemizin geleceğine olan güvenimizi yitirmemeliyiz. Bunu başarmak için elele vermeliyiz. ‘Biz’ duygusuna sahip çıkmalıyız.”

BU ÜLKE HEPİMİZİN

Sabancı Topluluğu olarak, ülkenin potansiyeline güvendikledini vurgulayan Sabancı, “Ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında hepimizin sorumluluğu olduğuna inanarak ve her şeyi devletten beklemeden, biz özel sektöre de çok önemli roller düştüğüne her zaman inanarak çalıştık, çalışıyoruz” diye konuştu. Güler Sabancı, bir elleriyle Sabancı Holding ve şirketleri hissedarlarına en yüksek değeri sağlamak, diğer elleriyle de daima vakıf çalışmalarıyla toplumsal gelişmede ciddi, ölçülebilir farklar yaratmaya çalıştıklarını anlattı. Sabancı “Ülkemizin her şeyin en iyisine layık olduğuna inanarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu ülke hepimizin! Daha yapacak çok işimiz var” diye konuştu. 

Vakfa 40 yılda 1.5 milyar dolar

1974 yılında kurulan Sabancı Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, vakfın 40 yıllık çalışmalarını “Sosyal yatırımlarımızla 1.5 milyar doların üzerinde kalıcı değer yarattık” diyerek özetledi. Güler Sabancı, vakfın öyküsünü şöyle anlattı: “1920’de dedem Hacı Ömer Sabancı, henüz 14 yaşındayken Kayseri’nin Akçakaya köyünden Adana’ya yürüyerek gitmiş ve Çukurova’nın bereketli topraklarında çalışmaya başlamış. Adana’da para kazanmaya başladığından itibaren, öncelikle Kayseri’deki köyüne ve Adana’daki çevresine katkıda bulunmaya başlamış. 1974 yılında Sabancı Vakfı’nı kurmadan önce de ayırseverlik geleneğimiz vardı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gg13 Mart 2014 07:15

    Erkek gibi kadın.helal olsun hepimizin birbirini yediği bu günlerde Unuttuğumuz değerlere sahip çıkmış.