E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGediz İplik ile Turklandbank anlaştı---

Gediz İplik ile Turklandbank anlaştı

Gediz İplik ile Turklandbank anlaştı
02 Kasım 2016 - 14:00 borsagundem.com

Gediz İplik, Gediz/KÜTAHYA daki gayrimenkullerinin 17.000.000,00 TL borca karşılık, vefa hakkının da firmada kalması kaydı ile Turklandbank A.Ş. ye devrine karar verildiğini bildirdi

Gimsan Gediz İplik tarafından KAP'a yapılan açıklamada, Turkland Bank A.Ş. ile yapılan anlaşma hakkında bilgi verildi.

Şirketten yapılan açıklama şöyle;

29/06/2016  tarihinde yayınlamış olduğumuz açıklamada, 15/08/2012 tarihinde Ataç İnşaat ve SAN. A.Ş. ile Turklandbank A.Ş. arasında imzalanan kredi sözleşmesinde müteselsil kefil olarak imzası bulunan şirketimiz Gimsan Gediz İplik ve Mensucat SAN. A.Ş. nin Türklandbank A.Ş. ye kefaleten oluşan borçlarının kapatılması hususundaki görüşmelerin tamamlandığını, görüşmeler sonucunda; Türklandbank A.Ş. ile şirket borçlarının kapatılması amacıyla, en az 18 ay süreyle vefa hakkımız saklı kalmak koşuluyla gayrimenkullerimizin borçların tamamını kapatacak miktardaki bölümünün Türklandbank A.Ş. ye satılması şeklinde prensip anlaşmasına varıldığını duyurmuştuk.

02/11/2016 tarihi itibari ile Turklandbank A.Ş ve şirketimiz arasında akdedilen nihai anlaşma uyarınca firmamız adına kayıtlı bulunan Gediz/KÜTAHYA daki gayrimenkullerimizin 17.000.000,00 TL borca karşılık, vefa hakkının da firmamızda kalması kaydı ile Turklandbank A.Ş. ye devrine karar verilmiş, tapu devir işlemleri başlatılmıştır.

Devire esas olan değer 17.000.000,00 TL olup, halen Gediz İcra Hukuk Mahkemesi'nde tarafların müşterek açmış olduğu ‘kıymet takdirine itiraz davası' neticesinde belirlenecek yeni tutar üzerinden ortaya çıkacak meblağ ile borç miktarının arasındaki artı tutarın şirket aktiflerimize eklenmesi konusunda da anlaşılmıştır.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BERK06 Eylül 2019 16:25

    SPK VE BORSA GÜNDEM EKONOMİ EDİTÖRÜ GEDİZ İPLİK VE MERT GIDA DURUMU NE OLACAK YARDIM BEKLYORUZ  BU HİSELERİN TAŞINMAZLARI NE OLDU ŞİRKETİN DURUMUNU LÜTFEN ARZ EDİYORUM