E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGedik YO şirket aldı---

Gedik YO şirket aldı

Gedik YO şirket aldı
17 Aralık 2013 - 16:18 borsagundem.com

Gedik Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., City Farm’ın yüzde 49 hissesini satın aldı

Organik ürün imalat ve satışıyla tanınan, City Farm markasıyla faaliyet gösteren Orya A.Ş.’nin %49 oranında paylarını, Gedik Yatırım’ın halka açık bağlı ortaklığı Gedik Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (Gedik GSYO) satın adı.

Gedik GSYO’nun hızla gelişen organik gıda sektörünün öncü şirketlerinden Orya’ya yatırım yapmasının amacı, City Farm markasının ürün ağını ve mağaza sayısını genişleterek büyüme ivmesini artırmak ve sürdürülebilir bir büyüme sağlamaktır. 4.410.000 TL yatırım bedeli ile Orya’nın %49 hissesini devralan Gedik GSYO, ilk yatırımını yaptığı City Farm markasını, hedeflerin olgunlaştığı aşamada halka açarak bu başarıyı sermaye piyasası yatırımcıları ile de paylaşmayı planlıyor.

Gedik GSYO Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç açıklamasında, “Gıda sektörü özellikle de organik gıda perakendeciliği gittikçe büyüyen iş kolları. Biz de dünyamızın geleceğinin, toprağımızın değerini bilmekten geçtiği düşüncesi ile organik sektörünün önemine ve gelişimine inanıyoruz. City Farm da organik gıda konusunda deneyimli, sürekli gelişime açık, lider bir marka. Tüm bunlar bir araya geldiğinde Gedik GSYO olarak ilk yatırımımızı City Farm’a yapmaya karar verdik. Amacımız, City Farm’ı öncelikle mağaza sayısını artırarak büyütmek ve bu büyüme hedeflenen seviyeye geldiğinde de şirketi halka açmaktır.” dedi.

1999’dan bu yana, tamamı sertifikalı ve %100 Türk Malı olan organik ürünlerinin 8 mağazası ve zincir mağazalarda satışını gerçekleştiren City Farm’ın 2010’dan itibaren Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Şerif Ayhan Sümerli mevcut görevlerini sürdürecektir.

Gedik Yatırım; Sermaye Piyasalarının önde gelen aracı kuruluşlarından biri olarak 1991’den beri faaliyet göstermektedir. Halka açık bir kuruluş olan Gedik Yatırım ve iştirakleri, dünya çapında önemli derecelendirme kurumlarından JCR Eurasia Rating tarafından konsolide olarak yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirilmiştir.

Gedik GSYO; 2006 yılında kurulan, 2012 yılında statü ve ünvan değişikliği yapılarak Gedik Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. olarak faaliyetlerini sürdüren şirket Gedik Yatırım lider sermayedarlığında, halka açık ve payları Borsa İstanbul’da işlem gören bir Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’dır. Amacı, gelişme potansiyeli taşıyan ve kaynak ihtiyacı olan şirketlere doğrudan veya dolaylı olarak ortak olarak veya borçlanma araçlarını satın alarak büyümelerini desteklemektir.

City Farm; Organik gıda perakendeciliğinde Türkiye’nin ilk ve öncü şirketi olan City Farm, 1999 yılında kurulmuş̧tur. City Farm markalı tüm organik ürünler %100 Türk malıdır. Bu sayede, piyasaya sürdüğü yeni ürünlerle Türkiye pazarında konusundaki en geniş ürün çeşidine sahip olan City Farm sektöründe lider konumdadır. City Farm, müşterilerine en iyi hizmeti sunarken, ürün çeşitliliğini ve bir evin ihtiyacı olan hemen her temel ihtiyacı bünyesinde bulundurmayı hedeflemiştir. Bu sebeple mağazalarında ve internet sitesinde gıdanın yanı sıra, sertifikalı organik ithal temizlik, kişisel bakım ürünlerini de bulundurmakta ve bu sayede organik ürünleri ulaşılabilir fiyatlarla evlere kadar teslim etmektedir. Mağazalarının yanı sıra, büyük ulusal ve önemli yerel zincir marketlerde de satış yapan City Farm, cityfarm.com.tr den sunduğu e-ticaretle beraber, mağaza ağını da genişleterek, pazardan aldığı payı büyütmeyi hedeflemektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)