E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiGedik Yatırım'dan portföy önerileri---

Gedik Yatırım'dan portföy önerileri

Gedik Yatırım'dan portföy önerileri
24 Aralık 2020 - 10:43 borsagundem.com

Gedik Yatırım, Brisa ve Tofaş'ı model portföyünden çıkardı

Gedik Yatırım, Brisa ve Tofaş'ı model portföyünden çıkardı.

Gedik Yatırım konu ile ilgili raporunda, Brisa, Ford Otosan ve Tofaş için tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a indirdiklerini belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Model Portföy Güncellemesi

Brisa ve Tofaş’ı model portföyümüzden çıkartıyoruz:

Brisa, model portföye dahil ettiğimiz 2 Ekim 2020 tarihinden bugüne nominal olarak %53 ve BİST-100’e rölatif %24 getiri sağlarken, Tofaş model portföye dahil ettiğimiz 25 Eylül 2020 tarihinden bugüne nominal olarak %38 ve BİST100’e rölatif %10 getiri sağlamıştır. Her iki şirketi model portföyden çıkartmamız ve kar realize etmemizin sebebi bu şirketlerdeki getiri/risk oranının azalması ve yılın büyük kısmını oldukça güçlü geçiren otomotiv pazarındaki normalleşme olasılığıdır.

Bu kapsamda Brisa, Ford Otosan, ve Tofaş hisse senetleri için tavsiyemizi ‘Al’dan ‘Tut’ seviyesine değiştiriyoruz. Türkiye Otomotiv pazarı görüşümüz: Türkiye’de otomotiv iç pazarı, 2020 yılının ilk 11 ayında %72 büyüyerek pandeminin hüküm sürdüğü bir dönemde global olarak en yüksek performanslardan birisini sergilemiştir. Buna karşın Ağustos 2020 sonunda devreye sokulan ÖTV artışlarının, faizlerdeki yükseliş trendinin ve yüksek seviyelerde bulunan döviz kurlarının 2021 yılında sektörü ve sektör hisselerinin performansını baskı altına alabilme potansiyeli bulunmaktadır. Aynı zamanda, Kovid-19’un mutasyona uğramış olması ve Avrupa’da hız kazanan yeni kısıtlamalar ve kapanmalar da sektörün ihracat gelirleri üzerinde olumsuz etki yapabilecektir. Bu sebeplerle, hali hazırda yüksek performans göstermiş ve hedef değerlerimize göre sınırlı getiri potansiyelleri kalmış sektör hisseleriyle ilgili 2021 yılının ilk çeyreğinde temkinli olunmasının yerinde olacağı kanaatindeyiz.

Model Portföy'de yer alan hisseler:

#AKBNK, #KCHOL, #LOGO, #MGROS, #SOKM, #TTKOM, #TCELL, #YKBNK"

Defter Değerinin altında olan 30 hisse

İHA’nın halka arzı için SPK’ya başvuru yapıldı

Tofaş üretime ara veriyor

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Enka İnşaat ve Trend GYO sorusu

Günün önemli şirket haberleri 24/12/2020

Ege Yıldız, Egeplast paylarını sattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)